Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 9, 2022

Første dag på kontoret for Cocozza: - Mye å sette seg inn i

Mandag hadde Cato Cocozza sin første dag på kontoret i Elitehockey AS. Med én måned til seriestart, er det nok å ta tak i for den daglige lederen.

Foto med tillatelse: Karoline Jøstne

Snaue to måneder etter at Cato Cocozza ble presentert som daglig leder i Elitehockey AS, hadde den tidligere toppspilleren mandag sin første arbeidsdag på Ullevaal stadion.

- Det er ganske ferskt, ja! Jeg skal jobbe i nærheten av Norges Ishockeyforbund selv om det ikke nødvendigvis er dem jeg skal jobbe for, men klubbene. Jeg har blitt tatt veldig godt imot, men det er mye å sette seg inn i og veldig mye å ta tak i, sier Cocozza til nitten.no og nevner planlegging av kick off for Fjordkraft-ligaen som en av tingene som må planlegges de neste ukene.

Elitehockey AS er eid 50 prosent av Norsk Topphockey AS og 50 prosent av Norges Ishockeyforbund og har totalansvar for drift og kommersiell utvikling av Fjordkraft-ligaen.

- Det er flere ting jeg kommer til å ta tak i fremover. Jeg skal følge opp sponsorene og snakke med potensielle sponsorer, ha en tett dialog med klubbene, men må prioritere hva man fokuserer på og hva man skal begynne med. Det føles veldig naturlig for meg å dra rundt og snakke med folk. Som resten av norsk hockey står vi i startgropen til ny sesong!

Snart seriestart

Tirsdag er det 31 dager til seriestarten mellom Frisk Asker og Vålerenga i Varner Arena. Oilers lader opp til spill i Champions Hockey League, Storhamar henter Jacob Berglund og det trenes hardt i Østfold.

Cocozza tror man går mot en meget spennende sesong i Fjordkraft-ligaen.

- Det ser ordentlig bra ut. Produktet er utrolig spennende. Jeg liker engasjementet som er i norsk hockey nå. Det har kommet inn kompetente og flinke trenere, det er masse gode spillere i ligaen og det er virker som alle rustet opp treningsbiten og har lagt et godt grunnlag i sommertreningen. Også de antatt svakere lagene ser bedre ut.

Mens enkelte klubber slet med å lokke tilskuerne tilbake til hallene etter pandemien, løsnet det skikkelig i sluttspillet der man også satte ny publikumsrekord i Norge.

- Jeg håper publikum er lite spente som vi er! Vi har skapt oss noen nye rutiner så får vi se om det kommer tilbake til slik det var. Man må ta tilbake hallen slik man gjorde i sluttspillet. Jeg oppfordrer folk til å invitere med seg noen som ikke har vært på kamp før. Det syns jeg er veldig gøy. Vi trenger nye folk på kamp, sier Cocozza.

Utvider?

Fjordkraft-ligaen sammenlignes ofte med HockeyAllsvenskan. Der bygger tidligere Vålerenga-spiller Erik Ryman opp en solid liga-organisasjon der man tidligere i sommer også utlyste stillingen som mediekoordinator.

På Elitehockey-kontoret sitter Cocozza foreløpig alene.

- Man må ha en sunn økonomi, men jeg ser at man trenger flere folk så kanskje etter hvert? Jeg syns dette er en god start så får vi se hvor mange vi ansetter. HockeyAllsvenskan er fortsatt litt mer profesjonell og med litt høyere lønninger enn hos oss. Kanskje det er det vi må strekke oss etter, sier Cocozza.

- Og jeg må si at jeg står ikke alene. Forbundet er veldig engasjerte og på samtidig som vi har et styre over meg som er veldig flinke og ressurssterke. Jeg føler meg ikke alene og har kun positive ting å si om denne jobben.

- Hva blir det viktigste å ta tak i for deg nå fremover?

- Det er et komplekst spørsmål. Det er ikke bare ett område, men vi må enes om planer, strategi og hvilke tiltak vi kan gjøre for å heve produktet og prøve litt nye ting. Klubbene må samarbeide og være enige om hvordan ting skal se ut, svarer den daglige lederen og avslutter med:

- Jeg savner å spille litt da. Men jeg er ferdig!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form