Elitehockeyligaen

February 18, 2024

Formsterke Frisk Asker på topp fire-jakt

LØRENSKOG (nitten.no) Christian Vethe Bye scoret to av målene da Frisk Asker i praksis sikret femteplassen - kan topp fire gå?

Med tre poeng på Lørenskog søndag, har Frisk Asker nå ni poeng ned til Stjernen på sjetteplass - laget som forrige sesong snøt askerbøringene for femteplassen.

Foran de siste seks rundene har et godtgående Frisk (11 seirer på de 13 siste kampene) seks poeng opp til Sparta Sarpsborg.

De to lagene møtes til en viktig duell i Østfold lørdag der Frisk trolig må unngå tap skal de håpe å bli nummer fire i EHL.

Overkjøring

1-12 i skudd oppsummerte første periode greit. Frisk Asker var best i alt, men som så ofte før denne sesongen forsvarte det unge Lørenskog-mannskapet seg oppofrende og godt.

Men da dominansen fortsatte også i midtperioden, klarte ikke romerikingene å stå imot.

28:47 viste matchuret da Christian Vethe Bye fikk stå alene foran Alexander Nilsson og la pucken i hjørnet.

Nøyaktig to og et halvt minutt senere dukket Bye, som nå spiller i rekke med Viktor Hertzberg og Tobias Lindström, opp igjen. 2-0 og matchen virket allerede da i praksis avgjort.

Og da backen Petter Birkheim Andersen økte til 3-0 før andre pause, virket veien til poeng lang for Lørenskog.

Mot åttendeplass

Matchens første utvisning kom faktisk først i tre periode, og med Vegard Faret på motsatt side av spillerboksen økte Anton Holm for gjestene.

Lørenskog skapte lite, men fikk sjansen noen sekunder i fem mot tre da utvisningene kom hyppigere.

Christian Blomqvist traff godt på David Aas-Larsens pasning og hamret inn reduseringen bak en sprellende Micth Gillam. Og nå var Lørenskog friske, men det rutinerte Frisk-mannskapet kontrollerte inn tre greie poeng.

For Lørenskogs del skiller det nå sju poeng opp til Lillehammer på sjuendeplass etter helgens runde der guttene fra OL-byen vant i Halden.

Mye tyder dermed på at Lørenskog ender som nummer åtte i comebacksesongen på øverste nivå.