Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 30, 2023

Forklarer VIF-exiten: - Trivdes rett og slett ikke i Oslo

Etter kun fire serierunder oppsøkte Henrik Eriksson Vålerenga-ledelsen med et ønske om å få kontrakten terminert.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det var jeg som ba om å forlate klubben, understreker Eriksson.

Han har fått med seg spekulasjoner og teorier i sosiale medier og ønsker gjerne å gi sin forklaring på hvorfor han etter kun fire kamper i Vålerenga-drakten nå reiser videre.

- Vi kjente vel at vi trivdes rett og slett ikke i Oslo. Det er bakgrunnen for avgjørelsen. For min del, familiens del og da også Vålerengas del tenkte jeg det var bedre å bryte med en gang og ikke dra det ut, sier svensken til nitten.no.

- Du vurderte ikke å gi det noe mer tid?

- Vi føler vi har prøvd i to måneder nå og kommer ikke til ro med noen ting. Vi kjenner at med tanke på barnehage og datteren vår er dette rett beslutning for vår familie.

Åpnet med scoring

Sommersigneringen scoret Vålerengas første mål denne sesongen da han utlignet til 1-1 i hjemmepremieren mot Frisk Asker. Mot Lørenskog tirsdag ble det under ti minutter på isen på 27-åringen.

- For min del har det vært opp og ned, syns jeg. Men dette har absolutt ingenting med det å gjøre. Jeg vet at hvis jeg skal prestere på isen må min familie hjemme i leiligheten ha det bra. Da kan jeg slappe av på en annen måte, sier Eriksson.

Den tidligere Ringerike Panthers- og Lillehammer-spilleren forklarer at det ikke er én spesiell episode som fører til at familien ikke trives i Oslo, men at trioen rett og slett ikke har funnet seg til rette.

Han sier det «løste seg greit» da han oppsøkte Vålerenga-ledelsen og ba om å få reise.

- Vi er fra et lite sted i Sverige. Dette var ingenting for oss, faktisk.

Sverige-retur?

Agent Patrick Gandolfi Hellman får nå jobben med å skaffe Eriksson en ny klubb. Da de fleste potensielt aktuelle norske klubbene har fylt opp utenlandskvoten, kan en retur til hjemlandet være mest aktuelt.

Eriksson innledet forrige sesong i Lillehammer, men var en av spillerne som forsvant da klubbens satsing kollapset før jul. Han flyttet da til Nord-Irland og Belfast Giants der han denne våren var med på å vinne «The treble»; Challenge Cup, den britiske serien og sluttspillet.

- Da Vålerenga kom på banen, var det ingen snakk om noe annet. Det var gjort på fem sekunder, nesten. Enkle forhandlinger, sa spilleren som var innom Brynäs, Södertälje, Kalmar, Mora og Östersunds IK i hjemlandet før han flyttet utenlands til nitten.no i sommer.

- Etter grundige og gode samtaler og med en gjensidig forståelse for hverandres mål og ønsker har vi etter ønske fra Eriksson valgt å avslutte samarbeidet. Dette er en avgjørelse vi er enige med Henrik om, da han og familien ikke har funnet seg helt til rette i Oslo. Vi vil takke Henrik for innsatsen han har lagt ned for Vålerenga. Henrik er en veldig hyggelig gutt og en god hockeyspiller, og vi ønsker han alt godt videre for sin spillerkarriere, uttalte VIF-sportssjef Anders Myrvold i en pressemelding torsdag.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form