Lukk søk

Landslaget

July 5, 2023

Forklarer millionunderskuddet: - Ikke så veldig dramatisk

Norges Ishockeyforbund hadde et merforbruk på nærmere ti millioner i 2022 og må kutte, men tror ikke landslaget vil merke sparekniven.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det er aldri hyggelig med et underskudd, eller merforbruk, men med litt avrundede tall hadde vi i 2022 et merforbruk på i underkant av ti millioner kroner, sier ishockeypresident Tage Pettersen til nitten.no.

Underskuddet ble først kjent da generalsekretær Ottar Eide gjestet TV 2 Sports ishockeypodkast «Hockeyprat» denne uken.

Ishockeyforbundet hadde budsjettert med å gå seks millioner i minus i 2022 da sparte midler fra pandemiårene skulle skyves inn i en styrket sportslig satsing.

- Sånn sett er det reelle merforbruket på rundt fire millioner, men i et budsjett på over 50 millioner er ikke det så veldig dramatisk, presiserer Pettersen.

Mister jobben

Den økonomiske smellen merkes likevel på forbundskontoret. Generalsekretær Eide har forhandlet frem en sluttavtale med tre ikke navngitte ansatte.

- Vi håper å løse flere ting på andre måter enn vi har gjort frem til i dag. Vi tar en full gjennomgang av hvordan oppgavene fordeles internt samtidig som Norsk Topphockey og Elitehockey har ansatt ett årsverk hver. En del av oppgavene som delvis har vært løst av administrasjonen i forbundet kan løses der, sier Pettersen.

- Der det kommer til å bli en forandring er rundt markedsarbeidet, men det vil ikke merkes ut i klubbene.

- Hva med A-landslaget?

- Vi har sagt at den sportslige satsingen skal videreføres på samme nivå. Det er også derfor vi nå tar ned andre kostnader.

U20-VM

Nitten.no skrev i desember at Norges Ishockeyforbund tapte penger på å arrangere U20-VM i Varner Arena der Norge tok steget opp på øverste nivå.

Nettopp det mesterskapet er en av to punkter Pettersen trekker frem når han forklarer det reelle merforbruket på rundt fire millioner i 2022.

- Det påtok vi oss som en del av den sportslige satsingen etter budsjettet var satt da guttene hadde en fair sjanse til å rykke opp. De kom på rundt to millioner. De siste to millionene handler om en dramatisk prisøkning på reiser og opphold for landslagene. Det koster nå mellom 50 og 100 prosent mer å ha lagene våre ute.

I tillegg til de tre personene som forsvinner fra administrasjonen med sluttavtaler, er det klart at assisterende generalsekretær Kristoffer Holm og Anders Gjøse, som har jobbet som sportskonsulent, ikke vil bli erstattet per nå.

- Fem årsverk blir stående tomme, bekrefter Pettersen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form