Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 25, 2023

Forklarer poengtrekket: - Sparta har brutt delmål i handlingsplanen - det har ikke Lillehammer gjort

Hvordan kan Lillehammer slippe unna sanksjoner? Og Sparta ende opp med tre minuspoeng? Norges Ishockeyforbund gir deg svarene.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Lise Kvil Torgersen er visepresident i Norges Ishockeyforbund og leder i klubblisensutvalget. Her forklarer hun hvorfor Sparta per nå er eneste lag som starter neste sesong med tre minuspoeng:

- Sparta har brutt delmål i handlingsplanen - det har ikke Lillehammer gjort. Det er forskjellen.

- Lillehammer jobbet hardt med å øke inntektene og har et ansvarlig lån som dekker opp for den negative egenkapitalen. Det er flere klubber som har det fra tid til annen. Etter vår måte å vurdere det på, har de da positiv egenkapital. På innrapporteringen 31.12 som vi forholder oss til, har ikke Lillehammer brutt noen regler, sier Torgersen til nitten.no.

«Lillehammer innfrir kriteriene for klubblisens og tas av handlingsplan per 31.12.2022. Klubb og styret har gjort en solid innsats for å få årsregnskapet for 2022 så bra som overhodet mulig. I tillegg har klubben et ansvarlig lån som dekker opp negative egenkapitalen pr 31.12.2022. Ansvarlig lån vurderes likt med egenkapital i klubblisensreglementet» melder forbundet i en pressemelding.

Overskudd

Hva så med Sparta? Beskjeden om poengtrekket kommer under en uke etter at sarpingene la frem et overskudd på 134.848 kroner og kunne vise til en inntektsøkning på 26 prosent for regnskapsåret 2022.

Daglig leder Henning Svendsen svarer «vi har ingen kommentar på nåværende tidspunkt» tirsdag formiddag, men det er ventet at klubben vil komme med en uttalelse senere tirsdag.

- Sparta bryter delmål per 31.12. De er underlagt en handlingsplan der man setter mål for positiv egenkapital ved utløp av handlingsplanen samt delmål for årsrapportering underveis, sier Torgersen.

Mens kun to klubber var underlagt handlingsplan fra Norges Ishockeyforbund forrige sesong, øker tallet nå til syv. Manglerud Star har slitt voldsomt med økonomien denne vinteren, klubben har negativ egenkapital og må nå inn under en treårig handlingsplan.

Storhamar under lupen

Også NM-finalist Storhamar, nyopprykkede Lørenskog, Comet og Narvik skal følges opp fra forbundshold. Klubblisensutvalget har bedt om ytterligere informasjon fra Sparta, MS og 1. divisjonsklubben Bergen.

- På generell basis kan man si at klubbene har de samme utfordringene som ellers i samfunnet med blant annet økte reisekostnader. På en måte bekymrer det, men samtidig er det et tegn i tiden, sier Torgersen.

- Bekymrer det at sju klubber nå må følges opp?

- Jeg tenker at dette håndterer klubbene bra fremover. Og det er det som er så fint med en handlingsplan, at man jobber sammen mot et mål. Med de nye reglene vi har vedtatt for positiv egenkapital, som vil tre i kraft senere, ville svært mange kommet på handlingsplan uansett.

Om Sparta, MS, Bergen og Furuset vil få lisens for spill i de to øverste divisjonene neste sesong avgjøres først på et styremøte 14. mai.

Stjernen, Lørenskog, Frisk Asker, Storhamar, Stavanger Oilers, Lillehammer, Vålerenga og Ringerike er tildelt lisens for neste sesong. Det samme gjelder Nidaros, Comet, Narvik, Hasle-Løren, Grüner og Gjøvik fra 1. divisjon.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form