Lukk søk

Landslaget

December 15, 2023

Forbundssjefen: - Disse resultatene endrer ikke våre veivalg

Norges Ishockeyforbunds planer og strategi rundt landslaget lar seg ikke påvirke av 0-14 på to kamper i Bratislava denne uken.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Vålerenga-sportssjef og mangeårig landslagsspiller Anders Myrvold kritiserte laguttaket etter 9-0-tapet mot Slovakia.

- Respektløst ovenfor spillere som ikke blir tatt ut selv om de er gode nok, skrev hockeyekspert Tor Nilsen på X etter at det urutinerte mannskapet fulgte opp med 5-0-tap mot Latvia torsdag.

Han har også omtalt uttaket til julesamlingen som «arrogant og uforståelig».

- Alle er enige om at det var tunge resultater denne uken, sier konstituert generalsekretær Petter Salsten til nitten.no.

Endrer ikke

Landslagssjef Tobias Johansson VM-debuterte for Norge i vår med å sikre ny kontrakt samtidig som man startet på et generasjonsskifte som fortsatt pågår.

- Uttak av enkeltspillere svarer «Tobbe» for. Men dette er også komplekst med ligaer som spiller i oppholdene, spillere/klubber som ønsker sine spillere hjemme, test av nye og lignende, påpeker Salsten.

- Disse to resultatene endrer ikke våre veivalg. Vi gleder oss over U18 som slo Danmark 7-1 og U20 som VM-åpner snart.

VIF-sportssjef Myrvold sa til nitten.no torsdag at han mener det er de beste spillerne som skal utgjøre landslagstroppen hver gang.

- Jeg har vært med når det ikke har fungert, når det har fungert som best og vet hva som må til. Vi er en bitteliten hockeynasjon. Da er hvert eneste resultat veldig viktig. Til enhver tid skal de beste spillerne være med på landslaget, det er min klare mening. Det kan skje at folk takker nei og at det kommer forfall, men til enhver tid skal man bruke de beste. Også i turneringer som denne, sa Myrvold.

Han mener ishockeyforbundet eventuelt bør etablere et utviklingslandslag dersom man ønsker å teste ut flere og yngre spillere på samling.

Tester unggutter

Da Johansson tok ut troppen til de to kampene i Bratislava, forklarte landslagssjefen at han ønsker at flere og yngre spillere får internasjonal matching og referanser på et høyere nivå samtidig som han ser behovet for å øke konkurransen om plassene på landslaget mellom samlingene og at flere føler de er nær en tropp.

- Vi står for det valget. Vi valgte å gå for nytt og ungt slik at de får erfaring og ser hvor de står internasjonalt. Mot Slovakia fikk vi svar på at vi har en vei å gå, sa landslagssjefen til nitten.no torsdag og forklarte videre:

- Dette med å ha med de beste hver gang er todelt. Jeg tror ikke det finnes noe samsvar på hvem som er best, og sånn er det jo. Vi ønsker å balansere nåtid og fremtid da vi står midt i et generasjonsskifte. Vi må gjøre det som er rett for oss i dag og samtidig investere i spillere for neste generasjon. Det er ganske komplekst. Før eller siden vi må teste nye spillere.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form