Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 17, 2021

Forbundet avlyser hockeysesongen: - Det eneste riktige

Norges Ishockeyforbund har onsdag ettermiddag vedtatt at hockeysesongen avsluttes. Det betyr at Frisk Asker er seriemester mens Narvik går nervøse dager i møte.

Det er i dag bestemt at sesongen i Fjordkraft-ligaen, 1. divisjon herrer samt Eliteserien for kvinner avlyses. Nedstengingen av toppidretten i Viken denne uken ble nådestøtet for innspurten i de øverste divisjonene.

- Norsk ishockey har på elitenivå ikke spilt kamper siden første del av januar, og det vil ikke være mulig for oss at kamper spilles før sesongen må stoppes innen utgangen av april. I praksis betyr det at alt seriespill, sluttspill og kvalifiseringsspill nå stanses, forteller generalsekretær Ottar Eide til hockey.no.

- Vi har hatt god dialog med klubbene i forkant av denne avgjørelsen, og vi opplever at det er enighet om at dette er det eneste riktige slik situasjonen har utviklet seg, legger han til.

Frisk Asker blir mestere

Allerede i fjor høst offentliggjorde ishockeyforbundet hva som legges til grunn dersom serien ikke kan fullføres. Det betyr nå at Frisk Asker kan feire seriegull med 75,36 prosent seirer. Storhamar, som faktisk ligger øverst på tabellen med én kamp mer spilt, har 73,61 prosent.

Både Vålerenga og Stavanger Oilers står med 66,67 prosent, Lillehammer blir nummer fem, Stjernen seks, både Manglerud Star og Sparta har 33,33 prosent seirer mens Grüner passerer Narvik som ender sist.

Frisk Asker, som nå også kan kalle seg regjerende norgesmester i ytterligere ett år, har tidligere uttalt til nitten.no at de hadde helst hadde ønsket å gjennomføre en sesong som normalt, men at et seriegull uansett henger høyt i Askerhallen.

- Hvis vi kunne velge hadde vi spilt 45 seriekamper og ofret førsteplassen. Vi hadde vært stolte om vi hadde blitt nummer to også med full serie, sa trener Vidar Wold tidligere i vinter.

Opp- og nedrykk

Slik ishockeypresident Tage Pettersen har varslet vil forbundsstyret mandag 22. mars beslutte hvordan opp- og nedrykk mellom Fjordkraftligaen og 1. divisjon skal gjennomføres.

Allerede i september i fjor vedtok forbundet retningslinjene som skal regulere dette dersom sesongen ikke kan fullføres og kvalifiseringen utgår. De sier at laget med lavest seiersprosent i Fjordkraft-ligaen skal bytte plass med laget med høyest seiersprosent i 1. divisjon.

Det vil i så fall bety at Narvik rykker ned og at Ringerike er tilbake på øverste nivå neste sesong.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form