Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 24, 2024

Før dropp: Uforandret til storkampen, Ringerike-profil tilbake, fem Stjernen-fravær

Full EHL-runde denne helgen med et viktig oppgjør i Sarpsborg og en klassiker på Hamar der Storhamar feirer seriegull med hjemmekamp mot Vålerenga.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Serierunden:

Storhamar - Vålerenga, CC Amfi kl 16.00 (TV 2 Play)
Ringerike Panthers - Stjernen, Schjongshallen kl 16.00 (TV 2 Play)
Sparta Sarpsborg - Frisk Asker, Sparta Amfi kl 18.30 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)

Rundetips fra «Blaker'n»:

- Fra VM-byen Praha melder jeg at Storhamar setter skapet på plass og Frisk Asker slår et vaklende Sparta. De har sett svake ut etter Håvard Salsten ble skadet. Ringerike MÅ vinne, håpet er egentlig ute, men dette er absolutt siste sjanse. Lørenskog på sin side må slå Lillehammer, og det tror jeg de gjør.

Storhamar - Vålerenga

Fra gullfest til hockeyfest i CC Amfi der Storhamar torsdag tok seier nummer 25 på rad da Comet ble slått 10-0 og seriemesterskap nummer ni sikret! Hjemmelaget har ikke tapt siden 4. november (!) - også da var motstanderen Vålerenga. Hele 16 poeng skiller disse to foran innspurten, men Vålerenga har forsterket laget med Trevor Mingoia som debuterte med scoring og to assists i 7-2-seieren over Sparta Sarpsborg torsdag. Mark Auk er på vei tilbake, men skal i utgangspunktet spares til torsdag. Pontus Finstad står over. Hos hjemmelaget har Trym Gran, Jacob Lundell Noer og Mathias Papuga vært på fraværslisten den siste tiden og mangler også i dag. Storhamar har slått Vålerenga i tre av fire kamper denne sesongen og vant 6-1 på Jordal sist.

Odds:

Norsk Tipping: 1,75 - 4,50 - 3,40
Coolbet: 1,80 - 4,55 - 3,65
Comeon: 1,72 - 4,32 - 3,61
Unibet: 1,73 - 4,35 - 3,55

Ringerike Panthers - Stjernen

Selv med litt fraværsutfordringer yppet Ringerike Panthers seg borte mot naboen Frisk Asker torsdag og ledet også 1-0 etter halvspilt match. Først fem minutter før slutt satte Anton Holm inn 3-1-målet som i praksis punkterte kampen. Men formen er elendig, og én seier på de siste 13 kampene holder ikke til å ta igjen Lørenskog. Ringerike-spillerne nekter å gi opp, men å ta igjen 11 poeng på fem kamper virker umulig. Da Må denne kampen vinnes! Jussi Tammela er tilbake fra karantene mens Dennis Ryttar, Tobias Falkeid og Robin Bjørnstad er ute. Stjernen ender mest sannsynlig som nummer seks og er i fin form med fire seirer på de seks siste kampene. Torsdag ble det pene 7-1 hjemme mot Lørenskog i gratiskampen som samlet 1893 tilskuere. Magnus Nybraaten Hansen, Eskil Stene, Håkon Imset Stormli, Calle Spaberg Olsen og Magnus Eikrem Haugen mangler.

Odds:

Norsk Tipping: 5,30 - 5,20 - 1,42
Coolbet: 5,90 - 5,25 - 1,45
Comeon: 5,38 - 4,87 - 1,43
Unibet: 5,30 - 5,10 - 1,42

Sparta Sarpsborg - Frisk Asker

De to lagene som kjemper om den viktige fjerdeplassen møtes til TV-kamp i Sparta Amfi. Sparta Sarpsborg så lenge ut til å ha kontroll på plasseringen som gir hjemmebanefordel i kvartfinalene, men kun tre poeng skiller foran denne. For mens Sparta nå står med to smeller på rad og hele 18 baklengs på de tre siste kampene, har Frisk Asker seks strake seirer. Kun Storhamar har tatt flere poeng enn Roy Johansens mannskap de siste 20 serierundene! Sparta har igjen to kamper mot Stjernen samt oppgjør mot Ringerike og Oilers etter denne mens Frisk avslutter mot Storhamar (to kamper), Comet og Lillehammer. Troppen er som torsdag; Tim Daly, Håvard og Vetle Salsten sto over da. Hos Frisk er Mattias Bäckman og Hampus Gustafsson fortsatt ute sammen med Fredrik Bjørndal, Emil Frøshaug og Felix Girard.

Odds:

Norsk Tipping: 1,85 - 4,30 - 3,25
Coolbet: 1,95 - 4,55 - 3,15
Comeon: 1,81 - 4,22 - 3,32
Unibet: 1,83 - 4,25 - 3,25

Helgens runde avsluttes med to kamper søndag. Stavanger Oilers tar turen til Halden for å møte Comet, og alle husker kanskje hvordan forrige det gikk sist? 4. november sjokkerte tabelljumboen med 2-1-seier over storfavoritten.

LIK møter LIK til det som trolig blir en helt avgjørende duell om sjuendeplassen på Romerike. Det skiller sju poeng i Lillehammers favør foran denne, men Lørenskog har to kamper mindre spilt.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form