Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 7, 2023

Før dropp: Storkamp i vest, Stjernen-duo ute og Frisk-profil tilbake

De to gigantene Stavanger Oilers og Vålerenga har begge forsynt seg på Lillehammer i jakten på gull - i ettermiddag møtes de i DNB Arena.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Stavanger Oilers - Vålerenga, DNB Arena kl 16.00 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)
Grüner - Storhamar, Grünerhallen kl 16.00 (TV 2 Play)
Manglerud Star - Stjernen, Manglerud ishall kl 16.00 (TV 2 Play)
Lillehammer - Frisk Asker, Eidsiva Arena kl 18.30 (TV 2 Play)

Stavanger Oilers - Vålerenga

Toppkamp og storkamp i DNB Arena der hjemmelaget håper på fullsatte tribuner. Serieleder Oilers er i form med sju strake seirer, og de to siste hjemmekampene har gitt overbevisende seirer mot Sparta og Storhamar. Nå venter tabelltreer Vålerenga som haltet seg til tre poeng mot restene av Lillehammer torsdag kveld. Nick Dineen debuterte mot Storhamar for to dager siden og får her et gjensyn med sin tidligere lagkompis Andreas Martinsen som dro til Oslo da satsingen i OL-byen kollapset. Langtidsskadde Kristian Østby og Thomas Higson er ute hos hjemmelaget mens Vålerengas fraværsrekke teller: Rasmus Ahlholm, Darien Craighead, Jørgen Karterud, Daniel Sørvik og Stian Solberg. Oliver Langland er med fra U20-troppen. Dette kan bli en thriller!

Odds:

Norsk Tipping: 1,65 - 4,60 - 3,85
Coolbet: 1,65 - 4,85 - 4,40

Grüner - Storhamar

Storhamar tapte 4-0 i DNB Arena torsdag, men det meste har i etterkant handlet om episoden der Patrick Thoresen traff Dennis Sveum. Veteranen fikk matchstraff, men slipper karantene og er med bussen til Oslo i dag. Anton Karlsson og Miles Gendron stiller ikke. Gjestene må ta tre poeng i kamper som disse dersom det skal bli påfyll i medaljeskapet i CC Amfi. Grüner står med fattige ni poeng, men gir tidvis også topplagene god match. I romjulen ble også MS slått på borteis, men 5-1-tapet hjemme mot Ringerike to dager senere var en nedtur. Da oppgjøret mot Sparta torsdag ble utsatt, er dette årets første Grüner-kamp. Skadesituasjonen i troppen er bedre, men Jørgen Kvål, Joachim Sommer Nielsen og Mattias Brenne Halvorsen er ute.

Odds:

Norsk Tipping: 24,00 - 13,50 - 1,03
Coolbet: 40,00 - 18,00 - 1,05

Manglerud Star - Stjernen

For første gang på to måneder kunne Manglerud Star juble for seier i Fjordkraft-ligaen da Ringerike ble slått i den viktige bunnkampen på Hønefoss torsdag. Det ble også en tidlig opptur for Marius Trygg som tok over laget før jul og debuterte i matchene i romjulen. Den nye målvakten Albert Adamsen stoppet samtlige 30 skudd mot Ringerike og viste at han blir en viktig mann for MS fremover. Christer Simonsen må testes, men Emil Frøshaug er ute. Stjernen fortsetter å variere i prestasjonene og resultatene med to seirer og tap på de fire siste kampene. Torsdag kom en solid opptur med 3-2-seier borte mot Frisk Asker som sendte Fredrikstad-laget opp på femteplass. Martin Gran glapp, men Stjernen ser fortsatt på mulighetene for å styrke troppen. Duoen Filip Gunnarsson og Sander Rønnild blir ikke med til Oslo, men Håkon Imset Stormli er tilbake.

Odds:

Norsk Tipping: 7,50 - 6,60 - 1,25
Coolbet: 6,95 - 6,40 - 1,35

Lillehammer - Frisk Asker

Da Vålerenga satte inn 1-0-målet etter kun 34 sekunder torsdag kveld, var det nok mange som så for seg at den unge Lillehammer-utgaven ville bli slaktet på Jordal, men resten av matchen endte 2-2. Det ga selvtillit og smil hos gjengen som er igjen i Eidsiva Arena etter oppryddingen som endte med nye klubber for Nick Dineen, Andreas Martinsen, Henrik Eriksson og William Mäkinen og Martin Gran (ikke bekreftet). Kan det unge mannskapet overraske igjen her? Karl Markström og Alexander Reichenberg er fortsatt skadet. Frisk Asker hadde sju seirer på de siste åtte kampene før det torsdag ble et noe skuffende hjemmetap mot Stjernen. Avstanden opp til serieleder Oilers er på kun seks poeng, men oppgjør som dette må vinnes dersom askerbøringene skal være med i kampen om seriegullet utover våren. Mats Frøshaug er tilbake, men Håkon Løken Pedersen er fortsatt ute.

Odds:

Norsk Tipping: 7,65 - 6,50 - 1,25
Coolbet: 12,00 - 6,35 - 1,25

PS! Også helgens Sparta-kamp måtte utsettes grunnet sykdom og skader i troppen og det blir ingen tur til Hønefoss søndag på Sjur Robert Nilsen & co.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form