Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 21, 2023

Før dropp: Sparta-profiler ute, tunge Frisk-fravær og storkamp på Hamar

Lørdag, full runde i Fjordkraft-ligaen og toppkamper både i Asker og på Hamar der Vålerenga er på besøk!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Storhamar - Vålerenga, CC Amfi kl 16.00 (TV 2 Play)
Sparta - Frisk Asker, Sparta Amfi kl 16.00 (TV 2 Sport 1 og TV 2 Play)
Manglerud Star - Stavanger Oilers, Manglerud ishall kl 16.00 (TV 2 Play)
Ringerike - Stjernen, Schjongshallen kl 16.00 (TV 2 Play)
Grüner - Lillehammer, Grünerhallen kl 16.00 (TV 2 Play)

Storhamar - Vålerenga

Det er klart for en skikkelig klassiker på Hamar der det nå står ekstra mye på spill. Vålerenga har åtte strake seirer og jakter Stavanger Oilers på tabelltoppen mens også Storhamar ser muligheter med sju poeng opp til tabelltoppen. Det ventes tett opp mot fullsatt i CC Amfi etter at det også har blitt mobilisert i hovedstaden rundt et forsterket VIF i form. Justin Hamonic debuterte da laget slo Sparta torsdag og blir viktig de neste månedene. Gjestene håper å ha flere sentrale brikker tilbake de neste ukene, men mangler fortsatt Jørgen Karterud, Darien Craighead, Rasmus Ahlholm, Stian Solberg, Villiam Strøm og Daniel Sørvik. Troppen er den samme som sist. Storhamar vant 2-0 på Jordal før jul og kommer nå fra storseier over MS. Her mangler Adrian Saxrud Danielsen, Jacob Berglund og Jonas Djupvik Løvlie.

Odds:

Norsk Tipping: 2,20 - 4,10 - 2,60
Coolbet: 2,15 - 4,35 - 2,90

Sparta - Frisk Asker

Også i Sarpsborg er det klart for toppkamp med nummer tre mot nummer fem. Selv Frisk Asker har kun sju poeng opp til toppen fra sin plass midt på tabellen mens avstanden opp er seks poeng for Sparta som har to kamper mindre spilt enn konkurrentene. Sarpingene sto med tre strake seirer i 2023 før det torsdag ble 3-2-tap i toppkampen på Jordal. Skadesituasjonen er bedre enn på lenge, men profilene Jonas Holøs og Niklas Roest er ute. Sistnevnte pådro seg en hjernerystelse mot Storhamar for en uke siden. Frisk har tatt seks poeng mot Grüner og Ringerike etter den stygge hjemmesmellen mot Oilers. Status i troppen: David Morley og Alexander Bonsaksen er ute med sykdom, Felix Girard står over med skade og Håkon Løken Pedersen er fortsatt ute.

Odds:

Norsk Tipping: 1,95 - 4,20 - 3,05
Coolbet: 1,95 - 4,40 - 3,35

Manglerud Star - Stavanger Oilers

Tre strake seirer nå for serieleder Oilers som møter de tre lagene nederst på tabellen de tre neste kampene. Ni poeng er både forventet og et krav fra omgivelsene foran en knalltøff periode som venter i månedsskiftet og som kan avgjøre mye i tetstriden. Torsdag ble det kjent at suksesstrener Todd Bjorkstrand forlater Stavanger etter denne sesongen, og han går dermed løs på sin siste serieavslutning i vest. Langtidsskadde Kristian Østby er den eneste som har vært ute for Oilers den siste tiden. MS har fortsatt seks poeng ned til Ringerike og gode sjanser til å snappe den siste sluttspillplassen. Etter 9-1-smellen på Hamar sist får Eskild Øvstedal (19) sjansen i mål. Albert Adamsen og Emil Frøshaug er fortsatt skadet, men Emil Bejmo er tilbake i troppen.

Odds:

Norsk Tipping: 27,00 - 14,50 - 1,02
Coolbet: 45,00 - 20,00 - 1,04

Ringerike - Stjernen

Målrike matcher for Stjernen den siste tiden, og torsdagens oppgjør ble intet unntak da Grüner ble slått 9-3. Avstanden opp til Oilers er kun sju poeng, men Stjernen ligger for øyeblikket på nedre halvdel av tabellen. Tirsdag venter nytt derby mot Sparta, men den blir ekstra viktig, med tanke på tabellen, dersom laget gjør jobben her. Brendan Ellis er ikke med til Hønefoss. Ringerike har fire tap på rad, men 4-2-nederlaget i Asker torsdag var meget hederlig med tanke på tilstanden i troppen. Selv med syv mann ute og kun tre rekker, kom Frisks 4-2-mål først fire sekunder før slutt. Thomas Bækken, Mathias Holst Jensen, Jonas Haughom, Håkon Nilsen, Linus Rosdahl, Marius Carho Hansen og Michael Søderberg manglet torsdag. Ringerike håper de tre førstnevnte rekker denne, men siden sist har også David Åslin blitt syk.

Odds:

Norsk Tipping: 5,30 - 5,50 - 1,40
Coolbet: 5,85 - 4,95 - 1,50

Grüner - Lillehammer

Er dette matchen der Grüner skal få sin fjerde seier for sesongen? Oslo-laget leverte gode kamper mot Vålerenga og Frisk Asker før det ble hele ni baklengs i Stjernehallen torsdag kveld. Jørgen Kvål og Joachim Sommer Nielsen har vært ute lenge, men resten av troppen er klare. Det betyr at rutinerte Nils Carnbäck er friskmeldt. Lillehammer imponerte den første tiden etter troppen raknet grunnet den økonomiske situasjonen, men nå har det blitt tre strake bortetap på guttene fra OL- byen. Bortekamp nummer fire på rad er en fin anledning til å slå tilbake, men fraværene er flere. Karl Markström, Liam Sætre og Joakim Lilliehöök er skadet. Trym Gran og Alexander Reichenberg håpet å rekke denne, men blir ikke klare.

Odds:

Norsk Tipping: 2,85 - 4,20 - 2,00
Coolbet: 3,25 - 4,60 - 1,95

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form