Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 3, 2023

Før dropp: Sparta-håp, friskmeldt Frisk-tropp og hemmeligheter

Sluttspillet og kvartfinalene er her! Første duell spilles fredag kveld med to store favoritter og to antatt jevne nabooppgjør i Oslo og Østfold!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Kvartfinaler:

Stavanger Oilers - Lillehammer, DNB Arena kl 19.00 (TV 2 Play)
Storhamar - Manglerud Star, CC Amfi kl 19.00 (TV 2 Play)
Vålerenga - Frisk Asker, Jordal Amfi kl 19.00 (TV 2 Play)
Sparta - Stjernen, Sparta Amfi kl 19.00 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)

Stavanger Oilers - Lillehammer

Den første av duellen mange tror vil ende med kun fire kvartfinaler spilles i DNB Arena i kveld. Seriemester Oilers valgte Lillehammer foran Manglerud Star som motstander og får tilbake veteranen Greg Mauldin i troppen. Henrik Holm og Patrik Ulriksen er usikre. Det endte hele 12-2 da lagene møttes her for en drøy uke siden, kan det ende med noe lignende i kveld? Lillehammer slo Grüner i siste hjemmekamp i seriespillet, men avsluttet med tap borte mot Ringerike. Samme tropp er disponibel i kveld; det betyr at Karl Markström og Joakim Lilliehöök blir igjen i OL-byen. Gjestene har ikke noe realistisk håp om å nå en semifinale og hadde håpet på økonomisk langt gunstigere kamper mot Storhamar de neste ukene.

Odds:

Norsk Tipping: 1,00 - 18,00 - 32,00
Coolbet: 1,02 - 25,00 - 52,00

Storhamar - Manglerud Star

Spillselskapene er uenige om det er Oilers eller Storhamar som er størst favoritt i kveldens runde, men felles for dem alle er enorm tro på hjemmeseirer i Stavanger og Hamar. Storhamar endte til slutt fire poeng bak Oilers og endte opp med Manglerud Star i kvartfinalene. MS har faktisk én seier mot Storhamar denne sesongen, men den kom i en periode der laget så helt annerledes ut. Storhamar opplyser at de ikke ønsker å opplyse om tilstanden på enkeltspillere i sluttspillet, men varsler at de stiller med fire fulle rekker her. Eirik Salsten, Markus R. Stensrud, Martin Lundberg og Petter Birkheim Andersen manglet sist. MS klarte å rappe den siste plassen i sluttspillet foran Ringerike og reiser nordover forbi Espa uten Theodor Steen-Gulbrandsen, men med Kjetil Martinsen tilbake.

Odds:

Norsk Tipping: 1,00 - 20,00 - 35,00
Coolbet: 1,02 - 25,00 - 52,00

Vålerenga - Frisk Asker

Lokaloppgjør på Jordal der Vålerenga og Frisk Asker igjen møtes i sluttspillet. Sist var i 2019 der askerbøringene avgjorde semifinalene og senere vant hele sluttspillet og ble mestere. Vålerenga endte på tredjeplass i grunnspillet med ett poeng opp til Storhamar og fikk dermed velge som nummer tre. Stian Solberg og Thomas Olsen har manglet den siste tiden, men VIF ønsker ikke å opplyse om status på enkeltspillere i sluttspillet. Frisk Asker manglet denne rekken med skader og sykdom på Hamar tirsdag: Anton Holm, Hampus Gustafsson, Magnus Geheb, David Morley, Felix Girard, Emil Wasenden og Nicklas Dahlberg mens Anders Bastiansen, Alexander Bonsaksen og Mats Frøshaug fikk hvile. Frisk-leiren rapporterer at samtlige er tilbake i kveld og klar for kvartfinale foran det som nærmer seg et utsolgt bortefelt.

Odds:

Norsk Tipping: 1,58 - 4,70 - 4,30
Coolbet: 1,62 - 4,65 - 4,85

Sparta - Stjernen

Visste du at Sparta og Stjernen kun har møttes tre ganger tidligere i sluttspill? Ifølge SA skjedde det i 1984. 1987 og 2010. Nå er det klart for nye lokaloppgjør i Østfold der Sparta på maks dramatisk vis sikret seg hjemmebanefordel gjennom å senke Stjernen på tiden 65:59 i samme hall tirsdag kveld. Håvard Salsten ble den store helten med sin matchvinnerscoring i absolutt siste sekund. Sarpingene håper å få tilbake Jonas Meisingset og Miihkali Teppo her, Martin Grönberg er ferdigspilt for sesongen mens Vetle Salsten og Sondre Ahlsen kan bli klare til kamp to søndag. Stjernen har hatt Sander Rønnild og Alex Dostie ute den siste tiden, det kan bli samme lag igjen, men Fredrik Johansson håper særlig sistnevnte nærmer seg.

Odds:

Norsk Tipping: 2,35 - 4,10 - 2,40
Coolbet: 2,50 - 4,25 - 2,50

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form