Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 26, 2022

Før dropp: Siste Stjernen-sjanse, sykdom og Oslo-duell

Skal Stjernen ha noen som helst mulighet til å rappe førsteplassen må Oilers slås i Fredrikstad i dag mens det spilles en viktig duell om fjerdeplassen på Hamar.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Stjernen - Stavanger Oilers, Stjernehallen kl 16.00 (TV 2 Play)
Vålerenga - Lillehammer, Jordal kl 16.00 (TV 2 Play)
Sparta - Ringerike, Sparta Amfi kl 16.00 (TV 2 Play)
Storhamar - Frisk Asker, CC Amfi kl 18.00 (TV 2 Sport 1 og TV 2 Play)
Grüner - Manglerud Star, Grünerhallen søndag kl 17.00 (TV 2 Play)

Stjernen - Stavanger Oilers

Absolutt siste sjanse for Stjernen! Dersom Fredrikstad-gjengen skal ha noe som helst håp om å ta igjen Oilers og snappe førsteplassen i Fjordkraft-ligaen må denne kampen vinnes, men selv de største optimistene begynner nok å innse at håpet er tynt. Stjernens form bidrar heller ikke til gullsnakk med to tap på de tre siste kampene, og torsdag ble det hele sju baklengsmål mot Lillehammer. Brendan Ellis og Philip Hansen er ikke med her. Oilers er i praksis mestere med seier her og har reist seg etter nederlaget i Varner Arena for en uke siden. De siste dagene har Ringerike og Grüner blitt slått oppskriftsmessig i Stavanger. Kristian Østby og André Strandborg er tilbake her mens Martin Lefebvre, Markus Søberg og Sander Hurrød er ute.

Odds:

Norsk Tipping: 2,85 - 4,20 - 2,00
Coolbet: 3,10 - 4,40 - 2,05

Vålerenga - Lillehammer

Vålerenga er i ferd med å feste grepet om fjerdeplassen, men det er jevnt rundt midten av tabellen der også Lillehammer er med i kampen om topp fire-plasseringene. Med fem seirer på de siste seks kampene kan det se ut som VIF er i ferd med å finne formen mange trodde ville prege Oslo-lagets sesong. Den siste uken har gitt borteseirer i Asker og på Hønefoss, og særlig offensivt ser Espen Knutsens gutter bedre ut enn på lenge. Magnus Brekke Henriksen er tilbake mens Jørgen Karterud, Colin Spaberg Olsen, Villiam Strøm, Jonas Oppøyen og Mika Partanen er ute. Lillehammer har ikke vært lette å bli kloke på den siste tiden. Forrige helg ble det null poeng og null mål hjemme mot tabelljumbo Manglerud Star, men torsdag ble Stjernen slått hele 7-4 samme sted. Laget er nummer sju på tabellen, men veien oppover er kort. Daniel Sakshaug og Martin Ellingsen er ute med sykdom mens Andreas Martinsen og Teemu Vuorisalo er skadet.

Odds:

Norsk Tipping: 1,65 - 4,50 - 3,85
Coolbet: 1,75 - 4,70 - 3,90

Sparta - Ringerike

Sparta blir nummer to, tre eller fire avhengig av resultatene de neste ukene. Sarpingene har kun fem matcher igjen av grunnspillet der de blå møter både tabelljumbo MS og serieleder Oilers. Torsdag ble det 4-3-seier hjemme over Frisk Asker i det første av fire oppgjør der backen Marcus Fagerudd er ute med karantene etter duellen med Brendan Ellis tirsdag. Ellers stiller Sparta med full tropp, Fem strake tap er fasiten for Ringerike som kommer til å ende på åttendeplass. Det betyr trolig kvartfinaler mot Oilers. Hønefoss-gjengen har fått tilbake flere spillere den siste tiden. Ringerike vurderer et par endringer i rekkene, men Linus Rosdahl, Karl Markström, Mathias Holst Jenssen og Nikolai Dalen står over.

Odds:

Norsk Tipping: 1,30 - 5,90 - 6,80
Coolbet: 1,40 - 5,50 - 7,00

Storhamar - Frisk Asker

I CC Amfi spilles en viktig duell i kampen om å ende blant de fire beste mellom to lag med forskjellig formkurve. Med seks seirer på de sju siste kampene er Storhamar nå på femteplass dersom man ser på seiersprosenten - foran Frisk Asker. Tigrene fikk en herlig opplevelse da Varner Arena ble åpnet med seier mot Oilers for en uke siden, men denne uken har det blitt tap mot Vålerenga og Sparta. Frisk har kun igjen fem kamper etter dette oppgjøret og alle de fem spilles på egen is - den neste faktisk også mot Storhamar 1. mars. Jonas Djupvik Løvlie, Patrick Elvsveen, Mikael Zettergren, Eskild Bakke Olsen, Jan Brejcak, Jimmy Andersson, Markus Aas-Eng Mikkelsen og Erik De La Rose er ikke mer her. I tillegg til langtidsskadde Nicklas Dahlberg og Endre Medby er ute Patrick Bovim, Jimi Kuronen og Fredrik Bjørdal ute.

Odds:

Norsk Tipping: 2,05 - 4,40 - 2,70
Coolbet: 2,10 - 4,55 - 2,90

Grüner - Manglerud Star

Helgen avsluttes med lokaloppgjør på Grünerløkka mellom lagene som ender på de to nederste plassene i ligaen. Med seier her samt en god innspurt kan MS også rappe niendeplassen, men for disse to handler alt om å finne formen foran kvalifiseringen. MS scoret tre mål på tolv skudd mot Lillehammer og fikk en sjelden seier forrige helg, men fulgte opp med å tape 6-0 mot Storhamar torsdag. Heller ikke Grüner klarte å score torsdag da det ble 4-0-tap borte mot Oilers. Der stilte Grüner uten Christoffer Gozzi, Magnus Menkerud og Mattias Brenne Halvorsen mens Mikkel Wik var tilbake etter et langt skadeopphold. MS har den siste tiden stilt uten Mats Trygg, Mathias Trygg, Emil Frøshaug og Theodor Steen-Gulbrandsen.

Odds:

Norsk Tipping: 2,20 - 4,40 - 2,45
Coolbet: 1,95 - 4,40 - 3,30

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form