Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 18, 2023

Før dropp: Oilers-trener i USA, Frisk-fravær og samme Storhamar-tropp

Lørdagen byr på hele to toppoppgjør i Fjordkraft-ligaen der både serieleder Stavanger Oilers og tabelltoer Storhamar skal i aksjon!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Stjernen - Stavanger Oilers, Stjernehallen kl 16.00 (TV 2 Play)
Frisk Asker - Grüner, Varner Arena kl 16.00 (TV 2 Play)
Storhamar - Sparta, CC Amfi kl 16.00 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)

Stjernen - Stavanger Oilers

Toppkamp nummer én denne lørdagen spilles i Fredrikstad. Med seks poeng opp til nettopp Oilers på topp må Stjernen vinne denne skal de ha noe håp om å ta hjem seriegullet, men da må også Vålerenga, Sparta og Storhamar passeres. Stjernen er i form med fire strake seirer og hele 19 mål på de tre siste kampene. Torsdag ble det 6-3-seier i en rotete forestilling på Lillehammer. Stjernen melder at Stian Nybraaten Hansen er ute i dag - det betyr at Markus Mikkelsen er tilbake. Oilers slo tilbake etter de to stortapene og slo et redusert Frisk Asker 3-0 på egen is for to dager siden. Etter dagens match venter Lillehammer, MS og Grüner i seireinnspurten - da sier det seg selv at laget tar et helt steg mot seriemesterskapet med seier her. Kristian Østby sesongdebuterte sist, Christian Bull er hentet inn og gir trenerteamet mer å velge i når alt skal avgjøres. Med Todd Bjorkstrand på USA-besøk leder Juha Kaunismäki og Jarkko Hyytiä laget.

Odds:

Norsk Tipping: 4,00 - 4,80 - 1,60
Coolbet: 3,90 - 4,75 - 1,75

Frisk Asker - Grüner

Vidar Wold har én seier og to tap etter at han tok over Jan André Aaslands jobb i Frisk Asker-boksen for noen uker siden. Torsdag ble det 3-0-tap i DNB Arena med en oe redusert tropp, men askerbøringene er selvsagt store favoritter her i ettermiddag. Frisk kommer til å ende som nummer seks uansett hvordan de siste fire matchene ender, og vil med det trolig få en tøff kvartfinaleserie. Mats Frøshaug er tilbake, men nå mangler Sondre Bolling Vaaler og Anton Holm i tillegg til Magnus Geheb og Felix Girard. Marcus Valkvæ Erevik og Ludvig Lafton kommer opp fra U20-laget. Grüner har rustet opp solid foran innspurten og kan allerede fokusere på nedrykkskvalifiseringen. Torsdag ble det 6-2-tap hjemme mot Vålerenga, men guttene fra Grünerløkka viste kvaliteter og utlignet også til 2-2 tidlig i siste periode før storebror i byen avgjorde. Fraværslisten lyder: Jørgen Kvål, Joachim Sommer-Nielsen, Kevin Berg, Nils Carnbäck, Petter Grønstad, Tim Robin Johnsgård og Sebastian Labori Christiansen.

Odds:

Norsk Tipping: 1,10 - 9,20 - 15,00
Coolbet: 1,12 - 11,00 - 18,00

Storhamar - Sparta

Videre til Hamar og rundens andre toppkamp! Både Storhamar og Sparta står med 86 poeng og har med det to poeng å hente inn for å komme a jour med serieleder Oilers. Det sier alt om viktigheten av denne duellen der taperen normalt sett skal være hektet av i gullkampen - ikke minst med tanke på Oilers-programmet de neste ukene. Troppen er den samme som sist; Eirik Salsten, Adrian Saxrud Danielsen og Martin Lundberg er ute. Sjur Robert Nilsen returnerer til sin gamle hjemmebane med et Sparta-lag som fortsetter å rote bort viktige poeng. På de fem siste matchene har Sparta snublet mot Grüner, Ringerike (to ganger) og sist MS. Programmet er også tøft fremover med Vålerenga, Frisk Asker og Stjernen de siste rundene. Jonas Meisingset og Miihkali Teppo spiller ikke.

Odds:

Norsk Tipping: 1,60 - 4,50 - 4,20
Coolbet: 1,70 - 4,45 - 4,40

PS! Runden avsluttes søndag med to matcher der Vålerenga får besøk av Ringerike på Jordal og Manglerud Star tar turen til Lillehammer. Begge matchen er svært viktige med tanke på den åttende og siste sluttspillplassen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form