Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 3, 2022

Før dropp: Oilers-debut, Frisk-fravær og Oslo-duell

Det nærmer seg for alvor innspurt i Fjordkraft-ligaen der kun tre av klubbene har spilt færre enn 40 kamper. I storkampen i Sarpsborg i kveld kjemper Sparta for seriesølv.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Storhamar - Stjernen, CC Amfi kl 18.30 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)
Frisk Asker - Grüner, Varner Arena kl 18.30 (TV 2 Play)
Vålerenga - Manglerud Star, Jordal Amfi kl 18.30 (TV 2 Play)
Ringerike - Lillehammer, Schjongshallen kl 18.30 (TV 2 Play)
Sparta - Stavanger Oilers, Sparta Amfi kl 19.00 (TV 2 Play)

Storhamar - Stjernen

Hamar-laget sto med fire strake seirer og siktet mot topp fire-plasseringene før det nå har blitt to strake nederlag mot Frisk Asker. Selv om også Storhamar sliter med en rekke fravær, møtte de et meget svekket Frisk-mannskap i Varner Arena tirsdag kveld. Med mindre noe spesielt skjer de siste ukene ender de gule og blå som nummer seks eller sju i ligaen. Fire tap på de fem siste kampene sørger for at Stjernen har gitt fra seg initiativet i kampen om seriesølvet til naboen Sparta. Tirsdag ble det null mål og null poeng i hjemmemøtet med Lillehammer. Dagens fraværsrekke på Hamar: Jan Brejcak, Jonas Djupvik Løvlie, Patrick Elvsveen, Jimmy Andersson, Erik De La Rose, Jacob Lundell Noer og Sondre Bjerke. Stjernen reiser nordover uten Brendan Ellis, Andreas Heier, Austin Cangelosi og Philip Hansen.

Odds:

Norsk Tipping: 2,50 - 4,50 - 2,15
Coolbet: 2,70 - 4,40 - 2,25

Frisk Asker - Grüner

De siste dagene har gitt seks Frisk Asker-poeng mot Storhamar. Særlig tirsdagens triumf i Varner Arena var av det imponerende slaget da askerbøringene stilte uten en rekke sentrale spillere og ungguttene  Marcus Valkvæ Erevik og Julian Elmenhorst fikk sine debuter. Frisk ender trolig som nummer fire eller fem, men er avhengige av en sterk sluttspurt samtidig som Vålerenga snubler for å rappe fjerdeplassen. Alle lagets fire gjenstående kamper spilles hjemme i Varner Arena. Her mangler: Niklas Nevalainen, Jimi Kuronen, Nicolay Andresen, Magnus Geheb, Mikkel Christiansen, Nicklas Dahlberg, Endre Medby, Fredrik Bjørndal og Henrik Fayen-Vestavik. Anders Bastiansen og Joakim Opsahl må testes, men Patrick Bovim er friskmeldt. Da ser det bedre ut for gjestene som i dag stiller med skade- og sykdomsfri tropp!

Odds:

Norsk Tipping: 1,22 - 6,90 - 8,35
Coolbet: 1,20 - 8,00 - 12,00

Vålerenga - Manglerud Star

I tirsdagens hjemmekamp mot seriemester Oilers varierte Vålerenga fra det gavmilde til det strålende. I siste periode så laget ut til å være på vei mot en sterk opphenting før gjestene satte inn 6-4-målet. Solid form den siste tiden har likevel sørget for at laget har et godt grep om fjerdeplassen som gir hjemmebanefordel i kvartfinalene. I MS-leiren er Roy Johansen hentet inn fra nettopp Vålerenga for å styrke støtteapparatet inn mot den viktige kvalifiseringen. Søndag ble det 4-2-seier borte mot Grüner før MS som et av to lag hvilte tirsdag. Som sist mangler VIF Jørgen Karterud, Colin Spaberg Olsen, Villiam Strøm, Jonas Oppøyen og Mika Partanen. MS har den siste tiden stilt uten Mats Trygg, Mathias Trygg, Emil Frøshaug og Theodor Steen-Gulbrandsen.

Odds:

Norsk Tipping: 1,22 - 6,80 - 8,35
Coolbet: 1,23 - 7,00 - 12,00

Ringerike - Lillehammer

Hønefoss-gjengen så ut til å gå mot tap nummer sju på rad tirsdag da Grüner ledet 2-0 i Schjongshallen, men ble reddet av Brett Perlinis straffeslag i spilleforlengelsen. Ringerike har lenge skjønt at de blir nummer åtte denne sesongen og trolig møter Oilers i kvartfinalene. Før den tid gjenstår møter med Lillehammer, Frisk Asker, Oilers og Manglerud Star. Mye tyder på at Lillehammer ender som nummer seks eller sju denne sesongen avhengig av resultatene de siste ukene. Tirsdag tok laget en sterk 2-0-seier borte mot Stjernen der nykommer Adam Thilander var en av målscorerne. Ringerike har usikkerhet rundt Eirik Bjerketvedt og Håkon Engh. Linus Rosdahl er tilbake mens Leonard Rimjans kommer inn igjen. Da står Reid Petryk over. LIK stiller uten Daniel Sakshaug og Martin Ellingsen som begge er syke samt skadde Andreas Martinsen og Teemu Vuorisalo som sist.

Odds:

Norsk Tipping: 3,85 - 4,60 - 1,65
Coolbet: 4,15 - 4,75 - 1,70

Sparta - Stavanger Oilers

Kveldens storkamp spilles i Sparta Amfi der seriemester Oilers er gjester. Stavanger-gjengen sikret tittelen på Jordal så sent som tirsdag og feiret rolig, ifølge dem selv, i garderoben, på bussen og på hotellet i Sarpsborg der laget har tilbragt de siste to nettene. Tommy Kristiansen uttaler at gamleklubben Sparta er de han kanskje frykter mest i sluttspillet, og det gir også mening dersom man ser på tabellen. Etter at Stjernen har mistet en rekke poeng de siste ukene, er det nå sarpingene som ligger best an i kampen om sølvet selv om hele 15 poeng skiller nummer én og to. Sparta får tilbake Mattias Nilsson, men Daniel Olsson Trkulja må stå over. Marcus Fagerudd soner karantene. Oilers stiller med samme tropp som tirsdag i tillegg til at nykommer Tristan Thompson debuterer. Martin Lefebvre er ikke med.

Odds:

Norsk Tipping: 2,55 - 4,10 - 2,20
Coolbet: 2,70 - 4,50 - 2,25

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form