Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 12, 2023

Før dropp: Full tropp, sykdomsutbrudd og målvaktskade

Torsdagen serverer full runde i Fjordkraft-ligaen med lokaloppgjør i Oslo og storkamp i Varner Arena der Stavanger Oilers er på besøk.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Ringerike - Storhamar, Schjongshallen kl 18.30 (TV 2 Play)
Sparta - Manglerud Star, Sparta Amfi kl 18.30 (TV 2 Play)
Stjernen - Lillehammer, Stjernehallen kl 18.30 (TV 2 Play)
Vålerenga - Grüner, Jordal Amfi kl 18.30 (TV 2 Play)
Frisk Asker - Stavanger Oilers, Varner Arena kl 19.00 (TV 2 Sport 2 og TV 2Play)

Ringerike - Storhamar

Ringerike hadde håpet på seks poeng fra kampene mot Grüner og MS, men måtte nøye seg med tre da sistnevnte vant 3-0 i den viktige duellen på Hønefoss for en uke siden. Det betyr samtidig at Ringerike er tilbake på nedrykkskvalifiseringsplass med tre poeng opp til MS. Hele 39 poeng skiller opp til kveldens motstander Storhamar, men Ringerike-sjef Martin Boork kan glede seg over at samtlige spillere i troppen er tilgjengelige. Tre seirer på de fire siste kampene er fasiten for Storhamar som fortsatt kun har fem poeng opp til serieledelsen selv på sjetteplass. Også Petter Thoresen kan velge fra en skadefri og frisk tropp, men Anton Karlsson blir ikke med. Miles Gendron er løst fra kontrakten og er ikke lenger en del av troppen.

Odds:

Norsk Tipping: 8.65 - 7,50 - 1,20
Coolbet: 11,50 - 7,50 - 1,22

Sparta - Manglerud Star

Topp mot bunn i Sparta Amfi der hjemmelaget endelig har fått tilbake folk fra sykdom og skade. Årets først match ble gjennomført tirsdag der sarpingene tok seg greit av Grüner i Oslo. Med to kamper mindre spilt enn konkurrentene, som i tillegg er mot de to lagene i bunnen, har Sparta høyest seiersprosent og kun to poeng opp til Oilers på førsteplassen. Jonas Holøs er fortsatt et stykke fra comeback, slik nitten.no omtalte i en egen artikkel onsdag, og også Håvard Salsten, Martin Grönberg og Miihkali Teppo er ute her. MS tok sin første seier på to måneder, og den første under Marius Trygg, da Ringerike ble slått i den viktige bunnkampen for en uke siden. Albert Adamsen holdt nullen der, men spiller ikke i dag grunnet skade. Det gjør heller ikke Emil Frøshaug.

Odds:

Norsk Tipping: 1,10 - 9,50 - 14,50
Coolbet: 1,12 - 10,00 - 22,00

Stjernen - Lillehammer

To strake seirer har sendt Stjernen opp på en fin fjerdeplass på den jevne tabellen. 3-2-seieren i Varner Arena var sterk, og i helgen ble det hele sju scoringer mot MS. Fredrikstad-klubben ønsket seg Martin Gran fra kveldens motstander, men han dro til Sverige. Stjernen har slitt voldsomt med sykdom den siste tiden, avlyste treningen så sent som mandag, og må bruke dagen på å teste spillere og få på plass kamptroppen. Douglas Byrkjeland, Jarl Tillman og Stian Kaltrud Nystuen rekker ikke matchen, ifølge trener Fredrik Johansson. Nye, unge Lillehammer kom nær poeng på Jordal og fikk med seg ett mot Frisk Asker lørdag etter å ha scoret seks ganger. Karl Markström og Alexander Reichenberg er fortsatt ute. Her mangler også Liam Sætre. Joachim Engesveen og Kristoffer Rogstadmoen leies inn fra Gjøvik.

Odds:

Norsk Tipping: 1,30 - 6,20 - 6,70
Coolbet: 1,35 - 6,00 - 7,50

Vålerenga - Grüner

Oslo-duell på Jordal der Vålerenga nå kommer fra fem strake seirer inkludert en sterk prestasjon mot Stavanger Oilers lørdag. Tredjeplass og tre poeng opp til nettopp Oilers er et godt utgangspunkt for innspurten etter å ha styrket troppen underveis og sist med Andreas Martinsen. Rasmus Ahlholm, Darien Craighead, Jørgen Karterud, Daniel Sørvik og Stian Solberg har vært ute en periode og mangler fortsatt. Det forventes selvsagt uansett tre poeng på Jordal i kveld mot naboen Grüner. De lilla slo MS i romjulen, men har siden tapt tre strake hjemmekamper - den siste mot Sparta så sent som tirsdag. Her mangler trioen Jørgen Kvål, Joachim Sommer Nielsen og Sander Frøberg.

Odds:

Norsk Tipping: 1,02 - 15,00 - 25,00
Coolbet: 1,05 - 18,00 - 35,00

Frisk Asker - Stavanger Oilers

Den nydelige torsdagsrunden avsluttes i Asker der ligaens ferskeste arena huser oppgjøret mellom Frisk Asker og Stavanger Oilers - en reprise på åpningskampen fra februar. Også Frisk-leiren har vært rammet av sykdom den siste tiden og har flere usikre kort som må testes gjennom dagen. Mats Frøshaug og Bobby MacIntyre blir neppe klare. Håkon Løken Pedersen er tilbake på is etter skade, men rekker ikke denne. Kun fire poeng skiller opp til Oilers til tross for tap hjemme mot Stjernen og to poeng på Lillehammer i helgen. Seiersrekken stoppet på sju for gjestene da Vålerenga vant helgens toppkamp i vest, og serielederen jages av de fem konkurrentene som ønsker seg seriegull. Kun langtidsskadde Kristian Østby ser ut til å mangle i kveld.

Odds:

Norsk Tipping: 3,30 - 4,40 - 1,82
Coolbet: 3,35 - 4,55 - 1,91

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form