Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 4, 2023

Før dropp: Frisk-firkløver ute, Storhamar-debut og Grüner-fravær

Storkamp og toppkamp på Jordal der et gulljagende Stavanger Oilers er bare en av flere godbiter denne hockeylørdagen!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Sparta - Ringerike, Sparta Amfi kl 16.00 (TV 2 Play)
Stjernen - Manglerud Star, Stjernehallen kl 16.00 (TV 2 Play)
Vålerenga - Stavanger Oilers, Jordal kl 16.00 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)
Storhamar - Grüner, CC Amfi kl 16.00 (TV 2 Play)
Frisk Asker - Lillehammer, Varner Arena kl 18.30 (TV 2 Play)

Sparta - Ringerike

Etter å ha åpnet også det nye året forrykende, har Sparta vist seg fra en mer menneskelig side de siste ukene. Laget ødela for seg selv i første periode i toppkampen mot Stavanger Oilers forrige helg, og torsdag ble det kun to poeng mot Grüner. 2-2 ved full tid var en nedtur, men Kristian Jakobsson brukte kun 17 sekunder av overtiden på å avgjøre. Med to kamper til gode er sarpingene fortsatt for fullt med i gullkampen, men da må matcher som denne vinnes. Miihkali Teppo og Jonas Holøs mangler, Tobias Normann står i mål. Det spesielle her er at disse to møtes igjen allerede i morgen på Hønefoss! En tøff mot helg mot god mostand for Ringerike som feide over Grüner for en uke siden, men tapte den viktige duellen på Manglerud sist. Gjestene har samme tropp som i de to siste matchene.

Odds:

Norsk Tipping: 1,12 - 8,80 - 13,00
Coolbet: 1,20 - 7,40 - 14,00

Stjernen - Manglerud Star

Hjemmelaget er nummer fem, men avstanden oppover er kort foran den nervepirrende avslutningen på sesongen. Vålerenga, Sparta, Storhamar og kanskje også Oilers er innen rekkevidde med en sterk innspurt som også vil ha mye å si foran sluttspillet. Etter hjemmetapene mot Sparta og Storhamar, har laget hevet seg og slått Vålerenga og Frisk Asker. Mikael Mikalsen og Markus Mikkelsen er ute. Manglerud Star har plukket ett poeng i snitt under Marius Trygg i 2023 og har festet et lite grep om den åttende og siste sluttspillplassen. 2-1-seieren hjemme over Ringerike torsdag kan vise seg å bli helt avgjørende, men MS får tøff motstand her mot et offensivt sterkt hjemmelag i det som så ut til å bli Steffen Thoresens rekordmatch, men veteranen er trolig ute. Det er også Emil Frøshaug og Tobias Degvold.

Odds:

Norsk Tipping: 1,03 - 14,50 - 23,00
Coolbet: 1,06 - 15,00 - 34,00

Vålerenga - Stavanger Oilers

Rundens godbit finner sted på Jordal der hjemmelaget håper på utsolgt hall. Vålerenga har rotet litt den siste tiden og havnet sju poeng bak Oilers med hjemmetap mot Stjernen søndag og overtidsseier på Lillehammer for to dager siden. Skal laget ha håp om å ta seriegullet kreves det seier her, men det blir også viktig å skaffe seg en god posisjon foran sluttspillet. Avstanden ned til Stjernen på femteplass er kun to poeng. Mathis Olimb er syk, mens Mika Partanen og Joachim Lunde Hermansen er friskmeldte. Thomas Olsen, Jørgen Karterud, Stian Solberg og Daniel Sørvik er skadet. Oilers sto med sju strake seirer før det ble bråstopp i toppkampen på Hamar torsdag kveld. Med 5-1-seieren skapte Storhamar igjen spenning i toppen der Oilers spiller toppkamper jevnlig for tiden. Kun langtidsskadde Kristian Østby manglet sist, og selv han er tilbake på isen og nærmer seg kamp. Sander Hurrød og Greg Mauldin spiller ikke.

Odds:

Norsk Tipping: 3,15 - 4,20 - 1,90
Coolbet: 3,10 - 4,35 - 2,05

Storhamar - Grüner

5-1-seieren over Oilers torsdag kveld tente for alvor gullhåpet på Hamar. Storhamar har seks strake seirer og har etter en noe treg start på sesongen nå kun fem poeng opp til tabelltoppen. En andreplass kan også vise seg meget viktig med tanke på det som skal skje etter seriespillet. Eirik Salsten slo hodet i kanten på vantet sist og er ute sammen med Eskild Bakke Olsen, Adrian Saxrud Danielsen og David Booth. Unge Marcus Rønning (18) debuterer. Grüner ender sist i ligaen, men gjør gode enkeltkamper hele veien. Så sent som torsdag ble det ett råsterkt poeng hjemme mot Sparta da det sto 2-2 etter 60 minutter på Grünerløkka. Det gir optimisme og selvtillit foran nedrykkskvalifiseringen de lilla må gjennom. Jørgen Kvål og Joachim Sommer Nielsen er ute sammen med Nils Carnbäck, Charlie Björlin, Kevin Berg, Tim Robin Johnsgård og Mathias Brenne Halvorsen.

Odds:

Norsk Tipping: 1,00 - 17,00 - 28.00
Coolbet: 1,06 - 15,00 - 34,00

Frisk Asker - Lillehammer

Vidar Wold var tilbake som sjef i Frisk Asker-boksen torsdag, men det ga ingen umiddelbar effekt i form av poeng da Stjernen ble for sterke i Fredrikstad. Det meldes likevel om gode økter i Varner Arena der spillere og leder håper på en solid opptur i rundens siste match. Mye tyder likevel på at Frisk vil ende som nummer seks og dermed få en i utgangspunktet tøff kvartfinaleserie. Felix Girard, Mikkel S. Christiansen, Magnus Geheb og Håkon Løken Pedersen er ute. Lillehammer står noe ribbet tilbake, men kjemper på med et ungt mannskap som har stor støtte i byen. 1-1 etter 60 minutter mot Vålerenga torsdag kveld var imponerende og gir selvtillit. Laget kommer til å ende som nummer sju på tabellen uansett hvordan avslutningen på seriespillet vil se ut. Som sist mangler Karl Markström, Joakim Lilliehöök, Liam Sætre og Sverre Rønningen.

Odds:

Norsk Tipping: 1,28 - 6,20 - 7,00
Coolbet: 1,35 - 5,95 - 7,80

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form