Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 23, 2023

Før dropp: Frisk-firkløver ute, Grüner-duo tilbake og nye Sparta-fravær

Kun tre runder gjenstår av Fjordkraft-ligaen der Storhamar og Vålerenga må håpe på hjelp for å ta igjen serieleder Stavanger Oilers!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Stavanger Oilers - Lillehammer, DNB Arena kl 18.00 (TV 2 Play)
Manglerud Star - Storhamar, Manglerud ishall kl 18.30 (TV 2 Play)
Ringerike - Frisk Asker, Schjongshallen kl 18.30 (TV 2 Play)
Grüner - Stjernen, Grünerhallen kl 19.00 (TV 2 Play)
Sparta - Vålerenga, Sparta Amfi kl 19.00 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)

Stavanger Oilers - Lillehammer

Dan Kissels overtidsmål i Fredrikstad lørdag kan vise seg å bli helt avgjørende i gullkampen. For Oilers snubler vel ikke her? Det tror hvert fall ikke Norsk Tipping som ikke tilbyr odds på hjemmeseier. Oilers har ett poeng ned til Storhamar foran kampene mot Lillehammer, MS og Grüner der hele Stavanger forventer ni poeng. Og det kan bli gullfest allerede lørdag! Thomas Berg-Paulsen er tilbake fra karantene her. Kun Greg Mauldin mangler. Lillehammer setter kursen vestover uten Karl Markström, Joakim Lilliehöök, Pål Nyland og Jakop Leibnitz som er syk. Anton Foss Halvorsen blir nok en junior i dagens oppstilling. Lillehammer har tapt 12 av 13 kamper i år, men var svært nær poeng så sent som søndag hjemme mot MS.

Odds:

Norsk Tipping: 1,00 - 17,00 - 32,00
Coolbet: 1,02 - 25,00 - 70,00

Manglerud Star - Storhamar

Serietoer Storhamar har ett poeng opp til Oilers tre runder før slutt og er store favoritter borte mot Manglerud Star i kveld. Siden tapet i Sparta Amfi 14. januar har Storhamar i strake seirer. I de fem siste, alle i CC Amfi, er sifrene pene 6-2, 5-1, 7-0, 5-1 og 7-1. Særlig nedsablingen av Sparta sist viste at Storhamar mener alvor foran sluttspillet. Hamar-laget stiller med samme tropp som sist; det betyr at Eirik Salsten og Markus R. Stensrud er ute mens Adrian Saxrud Danielsen har tatt gipsen og nærmer seg comeback. MS avgjorde den viktige matchen på Lillehammer og har nå sju poeng ned til Ringerike i kampen om de siste sluttspillplassen. Marius Trygg har hatt en god hånd med laget som i kveld mangler Kjetil Martinsen med lyskeskade. Sander Hammerø kommer opp fra U20-laget og får sjansen.

Odds:

Norsk Tipping: 23,00 - 12,50 - 1,04
Coolbet: 35,00 - 15,00 - 1,06

Ringerike - Frisk Asker

Ringerike må hente inn ni poeng på MS de tre siste rundene for å unngå å havne i nedrykkskvalifiseringen. Det betyr ganske enkelt at denne kampen må vinnes. Hønefoss-laget ga Vålerenga god kamp søndag og vil uansett være store favoritter til å sikre ny kontrakt dersom de skulle ende som nummer ni. Martin Boork stiller med samme tropp som søndag, der Noah Bergersen Aarthun debuterte, med unntak av Mathias Holst Jenssen som har blitt syk. Frisk Asker har faktisk vunnet to av av de siste tre kampene med sifrene 9-3, men motstanden har vært Lillehammer og Grüner. Laget kommer til å ende som nummer seks uansett hva som skjer de siste rundene og kan allerede se mot sluttspillet. Anton Holm, Magnus Geheb, Hampus Gustafsson og Alexander Bonsaksen er ute, mens Felix Girard er tilbake.

Odds:

Norsk Tipping: 3,05 - 4,60 - 1,85
Coolbet: 3,10 - 4,60 - 2,00

Grüner - Stjernen

Stjernen kjemper fortsatt om topp fire-plassene med naboen Sparta som tabellnabo foran de tre siste rundene mens Grüner kommer til å ende som nummer ti. Hjemmelaget har sluppet inn hele 27 mål på sine fire siste kamper, men det ser lysere ut på skadefronten foran kvalifiseringen. Jørgen Kvål er tilbake i troppen i kveld, det samme er Kevin Berg og Joachim Sommer-Nielsen trener for fullt. På forward-siden soner Jussi Tammela karantene mens Tim Robin Johnsgård, Sebastian Labori Christiansen, Petter Grønstad og Nils Carnbäck er skadet. Stjernen, som holdt Oilers til spilleforlengelse lørdag, melder at de reiser til Oslo uten duoen Sander Rønnild og Stian Nybraaten Hansen.

Odds:

Norsk Tipping: 18,00 - 11,50 - 1,06
Coolbet: 20,00 - 12,50 - 1,10

Sparta - Vålerenga

Runden avsluttes med TV-sendt toppkamp i Sarpsborg. Sparta snublet i sine utsatte kamper og har etter en svak periode, til tross for kamper mot flere av bunnlagene, rast ned til fjerdeplass på tabellen og mistet sitt gode utgangspunkt. Nå venter Vålerenga, Frisk Asker og Stjernen i tre oppgjør som vil avgjøre veien videre mot kvartfinalene. Sparta opplyser at Sjur Robert Nilsen må klare seg uten Vetle Salsten, Sondre Ahlsen, Jonas Meisingset og Sebastian Selin i kveld - det betyr at backen Miihkali Teppo er tilbake. Vålerenga har fire strake seirer og jakter både gull og medalje foran innspurten som inkluderer toppkamper både her og mot Storhamar lørdag. Thomas Olsen og Stian Solberg, men sistnevnte spilte U20-match onsdag og nærmer seg comeback.

Odds:

Norsk Tipping: 2,75 - 4,20 - 2,05
Coolbet: 2,55 - 4,35 - 2,40

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form