Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 15, 2022

Før dropp: Endelig fulltallige, lange fraværslister og Østby-retur

Endelig full runde i Fjordkraft-ligaen igjen! Og for noen matcher vi får med lokaloppgjør på Jordal og storkamp i vest der Storhamar besøker serieleder Oilers.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Vålerenga - Frisk Asker, Jordal kl 18.30 (TV 2 Play)
Lillehammer - Ringerike, Eidsiva Arena kl 18.30 (TV 2 Play)
Sparta - Manglerud Star, Sparta Amfi kl 18.30 (TV 2 Play)
Grüner - Stjernen, Grünerhallen kl 19.00 (TV 2 Play)
Stavanger Oilers - Storhamar, DNB Arena kl 19.00 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)

Vålerenga - Frisk Asker

Dette er et viktig oppgjør med tanke på fjerdeplass i ligaen selv om det selvsagt er mye hockey som gjenstår også etter kveldens runde. Frisk er nummer fire med fem poeng ned til Vålerenga, men Oslo-laget er faktisk foran Frisk på seiersprosent. Tilsvarende kamp i samme hall for drøye to uker siden endte 3-1 til VIF. Mot MS sist viste også nykommer David Booth at han kan bli en viktig brikke fremover med tre scoringer. Her må amerikaneren klare seg uten hjelp fra Mathis Olimb, Jørgen Karterud, Colin Spaberg Olsen, Mika Partanen og Jonas Oppøyen. Frisk sto med seks strake tap før det ble seier mot MS inn i uken der Varner Arena skal åpnes lørdag. Her mangler langtidsskadde Endre Medby og Nicklas Dahlberg sammen med Patrick Bovim. Henrik Fayen-Vestavik vokter buret på Jordal.

Odds:

Norsk Tipping: 2,10 - 4,30 - 2,65
Coolbet: 2,10 - 4,55 - 2,90

Lillehammer - Ringerike

Med fem strake seirer har Lillehammer klatret opp til femteplassen på tabellen og meldt seg bra på i kampen om fjerdeplassen. Og nå venter oppgjør mot Ringerike og MS der LIK er store favoritter. Daniel Sakshaug er syk og står over her sammen med langtidsskadde Andreas Martinsen, Stian Kaltrud Nystuen og suspenderte Christian Fosse. Fraværslisten er betydelig lengre hos Ringerike som ikke har vært i aksjon siden de slo MS i Oslo for en uke siden. David Åslin har karantene, Eivind Eiken Andresen, Petter Ellefsen, Thomas Bækken, Robin Bjørnstad, Karl Markström og Henrik Eriksson blir ikke med bussen til OL-byen. I tillegg er Mathias Holst Jenssen og Nikolai Dalen ute slik de har vært hele sesongen.

Odds:

Norsk Tipping: 1,45 - 5,20 - 4,90
Coolbet: 1,62 - 4.95 - 4,50

Sparta - Manglerud Star

For kun andre kamp denne sesongen kan Sparta-trener Sjur Robert Nilsen velge i en sykdoms- og skadefri tropp! Det betyr også at Martin Grönberg og Daniel Olsson Trkulja er tilbake. Sarpingene sto med sju seirer på de siste åtte kampene før det ble et noe overraskende nederlag hjemme mot Storhamar sist. Etter 36 kamper ligger Sparta på andreplass på tabellen, men naboen Stjernen er kun ett poeng bak med fire kamper mindre spilt. Manglerud Star har innsett at det blir kvalifisering for å berge plassen denne sesongen med kun tre seirer på 35 kamper. MS stilte med en bred tropp på Jordal sist der de ledet både 1-0 og 2-1 før de til slutt ble senket av David Booths hat trick. Her mangler Mats Trygg, Mathias Trygg, Emil Frøshaug og Theodor Steen-Gulbrandsen.

Odds:

Norsk Tipping: 1,15 - 7,80 - 11,50
Coolbet: 1,20 - 8,00 - 12,00

Grüner - Stjernen

Grüner ser ut til å bli nummer ni i ligaen denne sesongen. Inkludert dagens match er seks av de sju siste kampene spilt på hjemmebane på Grünerløkka, men en av de fem seirene denne sesongen kom i bortekampen mot Manglerud Star for tre uker siden. Her stiller Grüner med samme tropp som mot Lillehammer sist med unntak av skadde Marius Carho Hansen mens Charlie Björlin, Vetle Østrem Salsten og nykommer Anton Blomberg alle har status som usikre. Stjernen står med to seirer og to tap i 2022 etter at Frisk Asker og Ringerike er slått i de siste hjemmekampene. Fredrikstad-laget har fortsatt Oilers innen rekkevidde, men da må sesongen avsluttes med få feilskjær. Jørgen Hanneborg, Jonathan Asbjørnsen og Philip Lyngsmo Hansen blir ikke med til Oslo.

Odds:

Norsk Tipping: 6,40 - 5,90 - 1,32
Coolbet: 6,00 - 5,90 - 1,42

Stavanger Oilers - Storhamar

Det har vært en rekke hete toppkampen mellom Oilers og Storhamar de siste årene, men nå er dette en kamp mellom serielederen og laget som befinner seg helt nede på sjuendeplass. Men det er kun ni dager siden Storhamar påførte et sjeldent nederlag på Hamar, og torsdag ble det en råsterk seier i Sarpsborg med tynn tropp. Her er Sondre Bjerke, Markus Aas-Eng Mikkelsen, Jimmy Andersson, Konsta Mäkinen, Mikael Zettergren, Andreas Dahl, Patrick Elvsveen, Eskild Bakke Olsen og Robin Haglund alle ute. I tillegg må flere spillere testes i løpet av dagen. Oilers må plukke poeng fremover for å holde Stjernen på avstand og får tilbake Kristian Østby i kveld. André Strandborg, Sander Hurrød, Nicolai Bryhnisveen og Jarret Burton spiller ikke.

Odds:

Norsk Tipping: 1,60 - 4,80 - 3,95
Coolbet: 1,55 - 5,00 - 5,15

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form