Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 10, 2022

Før dropp: Ærescoach, sølvkamp og LIK-profil tilbake

Så har vi kommet til den 45. og siste serierunden der naboene Sparta og Stjernen kjemper om sølv og kvartfinalene skal fordeles.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Grüner - Vålerenga, Grünerhallen kl 19.00 (TV 2 Play)
Frisk Asker - Stjernen, Varner Arena kl 19.00 (TV 2 Play)
Ringerike - Manglerud Star, Schjongshallen kl 19.00 (TV 2 Play)
Lillehammer - Stavanger Oilers, Eidsiva Arena kl 19.00 (TV 2 Play)
Sparta - Storhamar, Sparta Amfi kl 19.00 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)

Grüner - Vålerenga

Vålerenga har et godt grep om fjerdeplassen etter den sterke 4-0-seieren på Hamar tirsdag. Der var Jørgen Karterud tilbake fra skade og brukte kun 16 sekunder på å score ett av sine to mål. Også Colin Spaberg Olsen og Magnus Brekke Henriksen var tilbake på isen, men Jonas Oppøyen og Mika Partanen er fortsatt ute. VIF har hevet seg den tiden og bestemte nylig å beholde Simon Stolt Wang og Kim Veisten i trenerteamet gjennom sluttspillet. At Grüner ender som nummer ni har vært klart en god stund, og de lilla ser mot kvalifiseringen der Comet ble klar som siste motstander onsdag kveld. Også i dag kan trenerteamet velge fra en skade- og sykdomsfri tropp, og med 14 løpere i troppen hviles Marius Carho Hansen.

Odds:

Norsk Tipping: 7,80 - 6,60 - 1,23
Coolbet: 7,80 - 6,50 - 1,32

Frisk Asker - Stjernen

Det ser ut til å bli femteplass på Frisk Asker som dermed kanskje går mot nok en sluttspillduell mot Vålerenga? Fasiten kommer etter kampslutt i kveld. Av disse to er det Stjernen som har mest å spille for i kveld, men Fredrikstad-laget er avhengig av hjelp fra Storhamar for å sikre seriesølvet. Bronsen er uansett sikret. Andreas Heier er ny mann på fraværslisten som også inneholder Brendan Ellis, Jonathan Asbjørnsen og Philip Hansen. Jarl Tillman, Casper Myklebust og Erik Erkleiv flyttes opp fra U20-troppen i kveld. I Frisk-troppen er Fredrik Bjørndal, Nicklas Dahlberg og Endre Medby fortsatt ute sammen med Mats Frøshaug, Joakim Opsahl, Hampus Gustafsson og Emil Wasenden. Frisk avslutter sesongen med fem strake hjemmekamper og har vunnet de fire foregående. Kommer nummer fem her?

Odds:

Norsk Tipping: 2,15 - 4,40 - 2,45
Coolbet: 2,35 - 4,50 - 2,55

Ringerike - Manglerud Star

Nummer åtte mot nummer ti på tabellen avslutter sesongen på Hønefoss. Ringerike forbereder seg på å møte Stavanger Oilers i sluttspillet, og tapte nettopp det oppgjøret i vest tidligere denne uka. Hos hjemmelaget er Kenneth Pappalardo Gulbrandsen, David Åslin og Karl Markström tilbake. Sistnevnte gjør comeback etter en lengre periode på sidelinjen. Nikolai Dalen, Mathias Holst Jenssen og Erik Bjerketvedt får selskap på tribunen av Robin Bjørnstad som fikk en smell i DNB Arena sist og må stå over. MS har hatt god tid på å tenke kvalifisering og slapp inn hele ni mål mot Sparta tirsdag. Mats Trygg, Lars Haugen, Christer Simonsen, Steffen Thoresen, Andrei Kostitsyn, Hampus Sjöbrink og Anders Jonassen står alle over her.

Odds:

Norsk Tipping: 1,50 - 4,80 - 4,50
Coolbet: 1,58 - 5,10 - 4,75

Lillehammer - Stavanger Oilers

Lillehammer ligger på sjuendeplass på prosenttabellen og forbereder seg på å møte et av Østfold-lagene i kvartfinalen. Om det blir Sparta eller Stjernen får Lillehammer vite litt etter klokken 21 i kveld. Vegard Fredriksen er ute med skade mens trioen Daniel Sakshaug, Martin Ellingsen og Spencer Humphries alle er syke. Importduoen Frank Gymer og Teemu Vuorisalo er spillerklare. Det samme er Andreas Martinsen som i kveld gjør comeback etter å ha vært ute med skade siden slutten av oktober. At landslagsspilleren rekker sluttspillet er en stor opptur for LIK-leiren. Seriemester Oilers reiser med en stor tropp til OL-byen, men Martin Lefebvre og Magnus Hoff er ikke med.

Odds:

Norsk Tipping: 3,35 - 4,50 - 1,75
Coolbet: 3,55 - 4,60 - 1,85

Sparta - Storhamar

Kveldens TV-kamp spilles i Sparta Amfi der sarpingene håper å sikre seriesølvet med rundt 3000 tilskuere som bys på gratis inngang. 0,10 poeng skiller til naboen Stjernen som spiller en tøff bortekamp i Asker. Hjemmeseier her betyr Sparta-sølv, men medaljene ender i Fredrikstad dersom Stjernen tar flere poeng enn Sparta i kveld. Sjur Robert Nilsen får med seg legenden Lasse Beckman (78) som såkalt «ærescoach» i boksen nesten 40 år etter han ledet sarpingene til deres første NM-gull. Mattias Nilsson er ute og spiller ikke mer denne sesongen, men Jake Paterson er tilbake og sørger for at svensken er eneste fravær. Storhamar reiser til Sarpsborg uten Jan Brejcak, Andreas Øksnes, Jimmy Andersson, Jacob Lundell Noer og Sondre Bjerke.

Odds:

Norsk Tipping: 1,65 - 4,60 - 3,70
Coolbet: 1,67 - 4,80 - 4,30

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form