Lukk søk

NHL

June 8, 2023

Flere NHL-klubber følger Pettersen: - Klar for å ta et nytt steg

Etter det nitten.no erfarer skal flere NHL-klubber ha vist interesse for Emilio Pettersen denne våren.

Foto med tillatelse: Norges Ishockeyforbund

Calgary Flames-nordmannen har denne sesongen imponert for farmerlaget Wranglers i AHL, men venter fortsatt på sjansen i verdens beste liga.

Den kan komme allerede til høsten da opp mot ti NHL-klubber skal ha meldt interesse for Pettersen, etter det nitten.no får opplyst.

- Neste sesong blir tatt opp over sommeren, tenker jeg. Vi får se hvordan ting ender opp, sier Pettersen selv til nitten.no om fremtiden og legger til:

- Jeg føler jeg har hatt en god sesong med mye medgang og er klar for å ta et nytt steg. Jeg håper det er med Flames.

Passerte Zuccarello

Denne sesongen vant Pettersens Wranglers Pacific Division med 106 poeng - tre poeng foran Coachella Valley Firebirds som endte opp med å sende nordmannen ut av sluttspillet midt under VM i Riga.

Oslo-gutten noterte 44 poeng på 61 matcher i grunnserien, hadde en periode best pluss/minus-statistikk av alle forwards i ligaen og passerte Mats Zuccarello på listen over nordmenn med flest poeng i én AHL-sesong.

Vi har spurt NHL-kjenner Roy Ulvmoen hva han tenker om Pettersens situasjon og veien videre som «restricted free agent»:

- Veien videre tror jeg, og håper, er fortsatt tålmodighet. Flames kan tilby ham et qualifying offer (874 125 dollar) som Emilio må godta for å fortsette å spille i NHL/AHL for klubben. Emilio og Flames kan selvsagt også bli enige om en kontrakt. Hvis de ikke blir enige om kontrakt, og han ikke godtar qualifying offer så er han fortsatt Flames sin eiendom og må da til Europa for spill, hvis ikke Flames trader rettighetene hans, sier Ulvmoen.

- Et annet lite problem Flames har med Emilio er at han har spilt såpass lenge som pro at han fra høsten må gjennom waivers for å spille i AHL. Det gjør at de risikerer å miste ham gratis uansett, poengterer mannen bak podkasten NHLprat.

Det er ventet store utskiftinger i Flames-organisasjon etter en skuffende NHL-sesong. Om det kan bety kortere vei opp for 23-åringen, gjenstår å se.

- Det er mange talenter i kaliberet til Emilio som på alderen hans nå ikke har spilt pro slik han har gjort i tre sesonger allerede. Flames er også godt kjent med å være tålmodig med talentene sine. Matthew Phillips er to år eldre enn Emilio, har omtrent samme fysikk/spillestil, debuterte i NHL i fjor, og fikk to kamper i år. Phillips herjer i AHL og har 144 poeng de to siste sesongene der, sier Ulvmoen.

Flyttet tidlig

Pettersen flyttet til USA allerede som 14-åring. I 2018 ble han draftet i runde seks og fikk plass i Calgary Flames-organisasjonen, våren 2021 spilte han VM for Norge, og etter to sesonger i Stockton Heat gikk ferden videre til Calgary Wranglers.

- Tror du Pettersen spiller i NHL neste sesong, Ulvmoen?

- Magefølelsen er at han trolig får sin debut, men noe særlig mer er vanskelig å se for seg akkurat nå. Jeg trodde han ville, og han burde, fått sin debut i år, men da klarte Flames selvsagt å være helt på kanten til sluttspill og de tok ingen sjanser med en trener som er lite risikovillig. Alt kommer an på hvilken situasjon laget hans er i, og hvilken trener de har.

Enn så lenge er det Flames som sitter på rettighetene til Oslo-gutten, men Ulvmoen mener interesse fra andre klubber kan få ting til å skje raskt denne sommeren og høsten.

- Veldig interessant hvis det er andre lag som er interessert. Da blir poenget med waivers litt sterkere, og noe Flames absolutt må frykte litt.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form