Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 19, 2023

Fladeby hjem med et klart mål: - Vinne NM-gull med Frisk

Åtte år etter at han flyttet fra Asker, kommer landslagsspiller Tobias Fladeby tilbake med ambisjoner om å gjøre Frisk til landets beste hockeylag.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Nå gleder jeg meg til de to kommende sesongene, og målet er klart: vinne NM-gull med Frisk, sier Fladeby.

Onsdag klokken 12 ble han presentert som Frisk Asker-spiller. Det betyr at sportssjef Vidar Wold har lyktes med å hente hjem en 26 år gammel landslagsspiller som for tiden kjemper om en plass i VM-troppen.

- Vi vet at Tobias hadde tilbud fra andre norske klubber, og er svært fornøyd med at han valgte oss. Signeringen er i tråd med klubbens filosofi om å hente hjem spillere som har vært i utlandet. Vi har stor tro på at Tobias vil tilføre laget gode kvaliteter, sier Wold.

Borte i åtte år

Fladeby spilte ungdomshockey i Holmen før han tidlig ble hentet til Frisk Asker. Sommeren 2015 dro han til USA og Bismarck Bobcats for å spille junior- og collegehockey. 2021/2022-sesongen spilte løperen for Tingsryd i HockeyAllsvenskan.

Poengkonge med 34 poeng på 47 kamper sikret 26-åringen kontrakt med østerrikske Graz99ers der også Viktor Granholm har tjent til livets opphold. I ICEHL har Fladeby denne sesongen spilt 32 kamper og produsert ni poeng.

- Frisk er på mange måter moderklubben min. Det er her jeg utviklet meg, og klubben jeg har følelser for og tilhørighet til. Derfor var det et ganske naturlig valg for meg å komme tilbake når mulighet bød seg. Jeg har fulgt klubben tett i de årene jeg har vært ute og sett tilnærmet alt av kamper, forteller landslagsspilleren.

- I Fladeby får vi en spiller med stor fart og bra trøkk. Han har et meget bra skudd og er kjent for å være en spiller som ønsker å bruke sitt giftige skudd ofte. Samtidig har han en litt mer nordamerikansk spillestil, som vil si at han spiller en mer direkte og fysisk hockey, sier sportssjef Wold.

Inn og ut

Det er allerede klart at det blir solide endringer i Frisk Asker-troppen etter den skuffende sesongen som endte med sjetteplass og exit i kvartfinalene mot Vålerenga.

Anders Bastiansen og Patrick Bovim har lagt opp mens veteranmålvakten Nicklas Dahlberg takker for seg.

Importen Felix Girard var først ut med å signere for neste sesong, Fredrik Bjørndal var nestemann ut, Marcus Valkvæ Erevik flyttes opp i A-troppen og blir dermed lagkompis med broren Thomas Valkvæ Olsen som nylig skrev under en ny avtale.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form