Lukk søk

1. divisjon

September 4, 2021

Fire favoritter med opprykksplaner: - Juger hvis jeg sier vi ikke skal opp

Det står ikke på optimismen hos de antatte topplagene i 1. divisjon. Lørenskog, Nidaros, Comet og Narvik ønsker seg alle opprykk til Fjordkraft-ligaen.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Det har blitt spådd en rekordjevn 1. divisjon kommende sesong hvor flere lag har hentet kvalitetsspillere som løfter både laget og ligaen. Noen lag har spilt flere treningskamper, samtidig som andre spiller sin første kamp i helgen.

Fjordkraft-ligaplaner

Mats Wibe-Lund er daglig leder i Lørenskog IK. Den hardtsatsende romeriksklubben var ubeseiret i treningskampene frem til det ble 3-2-tap mot Grüner torsdag, og er optimister foran seriestarten.

- Vi har fått i gang maskineriet og vunnet alt av treningskampene. Spesielt den siste mot Comet, hvor vi vant 8-1, var vi veldig fornøyde med, sier Wibe-Lund.

Klubben har en målsetning om å få et solid fotfeste i Fjordkraft-ligaen innen fem år, og da bør opprykket skje innen kort tid, ifølge den daglige lederen.

- Vi skal stabilisere oss i Fjordkraft-ligaen om fem år. Da sier det seg selv at vi har litt dårlig tid og bør være med å kjempe om en plass i kvalifiseringen. Aller helst i år. Vi forventer av oss selv at vi skal være gode nok til å spille om opprykket i år, sier Wibe-Lund.

Niklas Andresen og Espen Olsen Lie er Lørenskogs trenerduo denne sesongen. Serieåpningen spilles i Gjøvik Fjellhall 25. september.

- Vi kommer til å score mye mål

Nidaros har hentet flere importer de håper skal sørge for masse jubel i Leangen Ishall. Joakim Erbe kan love Trondheims-publikummet en ting:

- Vi kommer til å score mye mål. Det bør du ikke lure på, og det kan komme noen mål bakover også, humrer Erbe.

- Skulle jeg sette fingeren på noe som kanskje har vært mer utfordrende enn vi trodde så har det vært logistikken rundt svenskene. Men laget ser latterlig bra ut faktisk. De to svenske importene vi har hentet vil prege denne ligaen, forteller Erbe.

Presset med å få et nytt lag fra Trondheim opp på øverste nivå er stort. Erbe er optimist med tanke på at Nidaros snart skal klare å ta steget.

- De rundt laget og Trondheim er nok litt utålmodige med å få opp et lag. De siste årene har ikke økonomi og den sportslige satsningen vært realistisk med tanke på opprykk. Nå har vi en spillerstall som er bedre enn på mange år, uten at det koster mye, forteller en engasjert Erbe.

Seriestarten er spesiell for Nidaros, og den kan legge grunnlaget for resten av sesongen.

- Vi har trippelkamp mot Haugesund i serieåpningen, så det sier seg selv at de tre kampene betyr utrolig mye for oss. Vinner vi alle tre der, så har vi fått en fantastisk start og en spillertropp med masse selvtillit, avslutter trønderen.

Spillerjakt i Halden

En klubb som kanskje stresser litt mer enn de andre før seriestart er Comet. Ikke nok med at de måtte låne spillere fra Sparta i treningskampen mot Lørenskog, men resultatet ga haldenserne heller ikke haldenserne selvtillit. Nå bekrefter sportssjef Martin Engebretsen at de jakter importer.

- Vi er ikke helt i mål med spillertroppen og skal hente inn to import-backer før seriestart. Det har vært tøft for oss med få folk på trening og med tynn spillertropp.

- Hvorfor har det tatt så lang tid?

- Vi bestemte oss for å finne en trener før vi begynte med spillertroppen. Da vi søkte rundt så følte vi ikke at vi fant de spillerne vi ønsket til den prisen vi ønsket. Derfor har det dratt litt ut i tid. Men vi håper nå at det kan løse seg innen kort tid, sier Engebretsen.  

Comet har også denne uken fått på plass en samarbeidsavtale med Sparta som åpner for utveksling av spillere.

- Vi trenger folk på trening og få satt stallen vår. Vi skal brette opp ermene i seriestarten mot Hasle-Løren 26. september, avslutter Engebretsen.

Narvik vil opp

Det er ikke til å unngå å få med seg ambisjonene til fjorårets Fjordkraftliga-lag Narvik.

- Vi skal rett opp igjen. Det kommer til å bli et bikkjeslagsmål da 1. divisjon har blitt bedre på kvalitet denne sesongen. Men jeg juger hvis jeg sier at vi ikke skal opp, forteller sportssjef André Lysenstøen.

Laget spiller sine første treningskamper i Trondheim denne helgen, men ser ikke på oppkjøringen som et problem.

- Nei, sånn er det. Vi gjør det beste ut av det, også tar vi det derfra. Når det skal spilles om poeng så har vi det sterkeste laget på papiret, slik jeg ser det. Skulle vi ikke ha det når vi teller opp så skal jeg være ærlig å si at jeg blir skuffet, forteller Lysenstøen.

- Keepersituasjonen er bra, og defensivt så vil jeg påstå at vi er bedre enn i Fjordkraft-ligaen forrige sesong.

Narvik har stått i mot en kald vind fra mange i Hockey-Norge, men det ser ikke ut som det har påvirket engasjementet i nord.

- Det er mye snakk om ishockey og Narvik i byen. Folk følger med og næringslivet er med. Nå ønsker publikum å se et ishockeylag som vinner kamper, og det skal vi gi dem i år. Det vil bli mye liv og røre denne sesongen. Og skulle vi havne i kvalifisering så skal vi ha et lag som skal slå både Grüner og Ringerike i en kvalifisering.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form