Finsk aften i Stavanger og ketchup-effekten i Oslo

Skuffelse i Stavanger, sudden death på Lillehammer og hele 63 skudd ble avfyrt i Manglerudhallen.

Det har kun blitt spilt tre kamper lørdagen, hvor toppkampen i Stavanger fikk søkelyset på dagen hvor Regjeringen hadde bestemt at Norge skulle åpnes opp igjen. Samtidig så var de to topplagene fra Østfold på bortetur, henholdvis i Lillehammer og på Manglerud.

Breivold stengte målet

Stavanger Oilers ville virkelig gi sitt hjemmepublikum valuta for pengene, men det var Vålerengas finske duo som markerte seg i DNB Arena. Kampen var 3.30 gammel da Mika Partanen fant veien bak Henrik Holm i Stavanger-målet. Assistert fra sin finske venn Tommi Taimi. Det var Partane sitt fjerde mål i VIF-trøya på fem kamper så langt.

Om ikke det var frustrasjon i Oilers-laget fra før, så skulle det bli enda værre da Taimi selv økte bortelagets ledelse til 2-0. Assistert av Partanen og Mathis Olimb. Sistnevnte er med det lagets poengkonge ni poeng på 5 kamper, fordelt på tre mål og seks assist.

Det resultatet stod seg ut første periode, og underveis i den andre fikk hjemmelagets Andreas Klavestad tildelt matchstraff for takling mot hodet. Stavanger gjorde et forsøk på å ta ut Henrik Holm med underkant av to minutter igjen av kampen, men fikk ikke hull på Tobias Breivold som holder nullen i DNB Arena.

Dermed måtte 3176 tilskuere gå skuffet hjem denne lørdagen, men VIF kunne feire tre poeng mot sin rival.

Kampfakta

Sudden på Lillehammer

Serieleder Sparta reiste til Lillehammer og kunne igjen reise hjem med to poeng etter at Kristian Jakobsson sørget for at det ble seier i sudden death. Sparta fikk spille overtiden med en mann mer siden Joakim Eidsa Arnestad pådro seg en utvisning med 10 sekunder igjen av den tredje perioden.

Men det var Lillehammer som åpnet kampen best og det var fortjent at de fikk det første målet ved Frank Gymer. Lillehammer kjørte på i den første perioden og vant skuddstatistikken hele 11-4.

I den andre perioden så kom serielederen virkelig tilbake og det tok 37 sekunder før Sparta utlignet til 1-1 ved Kristian Jacobsson, assistert av Sparta-kaptein Niklas Roest. Sparta kjører perioden og løsnet hele 17 skudd på mål. I den tredje perioden kunne Sparta ha tatt ledelsen da de fikk tildelt et straffeslag, men Emil Lundberg misset på sitt forsøk. Flere mål ble det ikke i perioden, og som nevnt tidligere så ble Kristian Jakobsson den store helten for Sarpsborg-laget da han la pucken rett over leggskinnet til Oliver Dackell i Lillehammer sitt mål.

Kampfakta

Ketchup-effekt i Oslo

Stjernen reiste til Manglerud Star og lot sin førstekeeper Jørgen Hanneborg hvile. Inn skulle Preben Arntsen få sine første minutter i Fjordkraft-ligaen denne sesongen.

MS hang bra med store deler av den første perioden hvor skuddene til Stjernen var av ufarlige slaget for Lars Haugen i MS-målet. Utover i den andre perioden satte Stjernen opp tempo, og MS ble hengende etter. Håkon Imset Stormli sendte Fredrikstad-laget i føringen etter 16 minutter ut i den andre perioden, og Riley Brace økte til 2-0 rett før periodepausen så skulle MS få en vanskelig oppgave før den tredje perioden.

Vanskelig ble det til det umulige da MS skulle få sjansen i overtall, men istedet var det Stjernen og Patrick Newell som økte til 3-0 og da ga MS opp virket det som.

Jonathan Hermansson, Philip Hansen og tomålsscorer Imset Stormli kunne alle juble for scoring i den siste perioden. MS fikk sitt trøstemål ved Steffen Thoresen, men Stjernen fikk virkelig hull på byllen etter en litt vanskelig start på kampen.

Lars Haugen hadde en svett dag på jobben da Fredrikstad-laget løsnet hele 47(!) skudd på den tidligere landslagsmålvakten i Manglerudhallen denne lørdagen.

Med dagens resultat så befinner MS seg fortsatt på bunnen av tabellen, mens Stjernen inntar andreplassen bak Sparta.