Lukk søk

Internasjonal hockey

December 26, 2022

Feirer jul i Spengler Cup: - Visste ikke at det var en så stor greie

I eget privatfly, og med familiene som selskap, reiser Christian Kåsastul og lagkompisene i HIFK i dag til Davos for å delta i klassiske Spengler Cup.

Foto: Privat

«Boxing Day» er mer enn Premier League-fotball.

Verdens nest eldste hockeyturnering arrangeres nå for første gang siden 2019 med to nordmenn på plass. I tillegg til Kåsastul får Örebro-målvakt Jonas Arntzen få oppleve matchene i den fantastiske, og stort sett fullsatte, arenaen i Davos.

- Jeg har jo hørt om Spengler Cup, men visste ikke at det var en så stor greie. Alexander Bonsaksen fortalte at det nærmest var som en hockeyfestival. Det kommer til å bli veldig gøy, sier Kåsastul til nitten.no.

Etter en kort juleferie i Norge, dro Skiens-gutten søndag tilbake til Finland med samboeren Martine Halvorsen. Mandag samles HIFK-gjengen for avreise til Sveits i eget privatfly der spillerne har med seg hele familien.

- Det kommer til å bli en veldig kul opplevelse, sier landslagsbacken.

Seks lag

Team Canada jakter sin 17. seier i den 94. utgaven av invitasjonsturneringen som får mer oppmerksomhet i hjemlandet enn VM. I tillegg deltar arrangøren HC Davos, Ambri-Piotta, Sparta Praha, HIFK og Örebro.

Arntzens svenske klubb åpner hele turneringen mot sveitsiske Ambri-Piotta mandag kveld før klassikeren avsluttes med finale nyttårsaften.

- I tillegg til at vi møter kule lag som man ellers ikke får spilt mot er det bra sosialt opplegg med lagbygging samt at hele familien får være med, sier Kåsastul som reiser med samboeren til Sveits.

Trond Magnussen, Tore Vikingstad, Anders Bastriansen, Marius og Mats Trygg er blant nordmennene som har deltatt i Spengler Cup. Norge-kjenningene Dion Knelsen, Kodie Curran, Chris Mason, Ryan MacMurchy, Mark Bell, Brendan Brooks, Martin Kariya, Simon Gamache, Marc Chouinard har alle representert Team Canada i Davos.

- Dette bør Christian og Jonas glede seg til, sier Marius Trygg til nitten.no.

- Før jeg og Mats signerte for Färjestad, fikk vi være med laget til Spengler Cup på et slags prøvespill. Vi var også med et par år senere. Det er en utrolig morsom turnering å delta på med mye folk i herlige omgivelser i Davos.

Trives i byen

Det har vært en innholdsrik vinter for Kåsastul som forlot spill i USA med AHL-klubben Ontario Reign og Greenville Swamp Rabbits i ECHL, dro hjem til Frisk Asker og videre til finske HIFK etter kun tre matcher.

- Jeg trives veldig bra så langt. Jeg har blitt tatt veldig godt imot, har fått spille mye og liker hockeyen som spilles. Alt er veldig bra, sier Kåsastul om livet i Liiga og storbyen Helsinki.

- Det føles veldig riktig og godt å være tilbake i Europa. Det var et veldig rett valg.

Landslagsbacken er bosatt i sentrum av Helsinki med trikkestopp rett utenfor leiligheten samtidig som det tar tre-fire minutter å få til ishallen.

- Det er helt perfekt. Kort vei til alt. Klubben spurte om vi ville ha bil, men det er egentlig bare stress med parkering og alt det der, sier 25-åringen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form