Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 2, 2024

Erstatter ikke Byrkjeland: - Leter ikke etter noe som helst

Vålerenga har en importplass ledig og terminerer kontrakten med Benjamin Byrkjeland, men har ingen planer om å fylle på troppen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Vi skal ikke ha noen inn for Benjamin. Ved full tropp når alle er friske og raske er vi antallsmessig egentlig én for mye. Så vi er «good to go», sier Vålerenga-sportssjef Anders Myrvold til nitten.no.

For akkurat ett år siden presenterte han Andreas Martinsen på en pressekonferanse på Jordal. Tirsdag 2. januar i år offentliggjorde klubben at kontrakten med Benjamin Byrkjeland er terminert.

26-åringen ble hentet fra Stjernen i fjor vår, men har fått lite spilletid i Vålerenga.

- Jeg er utrolig takknemlig for muligheten jeg har fått, og har bare positive ting å si om klubben, lagkameratene og supporterne, sier Byrkjeland selv til VIFs hjemmeside.

Avsluttet mot Stjernen

Hans siste kamp i VÌF-drakten ble lørdagens 3-1-tap mot Stjernen. Byrkjeland fikk drøye fire og et halvt minutt på isen mot gamleklubben før han pakket ut av garderoben på Jordal.

- Benjamin er en bra gutt, veldig treningsvillig og har gjort alt han har fått beskjed om. Vi hadde litt andre tanke rundt hans posisjon i laget, og det har han følt på selv også. Han føler han har fått litt lite istid og har tatt avgjørelsen selv. Det ble greit for begge parter, sier Myrvold.

Vålerenga har siden seriestarten avsluttet kontraktene med Henrik Eriksson og Byrkjeland mens Andrew Nielsen og Alex Dostie har kommet inn.

Skal vi tro Myrvold, vil det ikke komme flere nye ansikter inn den nærmeste tiden selv om Oslo-klubben har én importplass ledig.

Ikke bekymret

- Vi har ett kort igjen, men det er også et kostnadsspørsmål samtidig som vi har et godt lag og en bra tropp. Vi leter ikke etter noe som helst slik det er nå, sier Vålerengas sportssjef.

- Men om noe skulle dukke opp kan det skje noe?

- Man vet aldri. Og det er ingen norske spillere ledig så det er greit å ha muligheten dersom det skulle bli en krisesituasjon. Men slik det er nå søker vi ikke etter noe.

Vålerenga satte tidligere i vinter klubbrekord med 12 strake hjemmeseirer etter ordinær tid. Siden har det blitt to strake nederlag på egen is mot Sparta Sarpsborg og Stjernen. Nå venter Lillehammer torsdag og Stavanger Oilers på Jordal lørdag.

- Vi hadde et opphold på tre uker der vi fikk trent godt og kjørt laget litt i senk. Vi har fått inn mengden vi skal ha og peiler oss inn mot det morsomme som skal skje nå etter jul. Både vi og de som går på Jordal ble kanskje litt bortskjemte med 12 strake seirer. Det er normalt at man går på en smell nå og da, men vi liker ikke å tape hockeykamper og søker å bli bedre slik at det ikke gjentar seg, sier Myrvold.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form