Lukk søk

Landslaget

November 27, 2021

Enige om ny OL-dato: - Status er uforandret

IIHF-styret skal bruke neste uke på å vurdere om mannskapet Kina potensielt kan stille under OL neste år er bra nok eller om Norge skal få plassen i Beijing.

Foto med tillatelse: Norges Ishockeyforbund

Det ble varslet at det kunne komme en avgjørelse da styret i det internasjonale ishockeyforbundet diskuterte OL-saken fredag, men Norge må fortsatt vente på endelig beskjed om det blir Kina-tur eller ikke over nyttår.

- Styret fikk lagt frem de ferskeste dokumentene fra det kinesiske ishockeyforbundet vedrørende aktuelle spillere. Disse dokumentene, sammen med ekspertenes rapport, skal vurderes de neste ukene før styret samles på for å bli enige om veien videre, forteller Adam Steiss i IIHFs kommunikasjonsavdeling til nitten.no.

- Det kinesiske landslagets status er uforandret. Neste møte er planlagt 6. desember, så man kan vente en ny oppdatering da, fortsetter han.

Rangert som nummer 32

Tidligere i uken presiserte Steiss at det internasjonale ishockeyforbundet ønsker en rask avklaring i saken slik at laget som får den siste OL-plassen får tilstrekkelig med tid til å forberede seg.

Kina er i utgangspunktet direktekvalifisert som arrangørland, men IIHF er usikre på om den 32. rangerte nasjonen er konkurransedyktige og mener det vil være dårlig reklame for sporten dersom laget blir en total kasteball.

Som best rangerte ikke-kvalifiserte nasjon har Norge har allerede levert en liste med aktuelle spillere og vil få OL-plassen dersom Kina ekskluderes.

- Dette er vel helt nytt i idrettsverden. Såvidt jeg vet har aldri et arrangørland blitt ekskludert tidligere, så det er jo i seg selv overraskende. Men dette tar vi som det kommer. Dette er i IIHFs hender og en avgjørelse som tas langt over mitt hode, har landslagssjef Petter Thoresen uttalt til nitten.no.

Testkamper

Rapporten fra ekspertene som nå skal vurderes av IIHF-styret i dagene som kommer, stammer fra Kunlun Red Stars 5-4-tap mot Amur Khabarovsk og 4-1-nederlaget mot Avangard Omsk to dager senere.

Det kinesisk-baserte KHL-laget har en rekke nordamerikanere med kinesisk pass som kan være aktuelle for OL-spill.

Det er blant annet disse spillere det kinesiske forbundet bruker som argument for at landslaget vil holde høyt nok nivå under lekene, og som er ført opp på bruttotroppen som ble overlevert IIHF torsdag.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form