Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 4, 2023

«En av landets fineste ishockeykarrierer er over»

Det overraskende comebacket i semifinalen ble Jonas Holøs' avslutning på isen. Backkjempen hylles blant annet i lokalavisen i Sarpsborg for en enorm karriere.

Foto: nitten.no

«En av Norges aller fineste ishockeykarrierer er avsluttet. Dessverre ble ikke slutten slik Holøs hadde fortjent».

Slik innleder Petter Kalnes sin kommentar i Sarpsborg Arbeiderblad fredag - noen timer etter det ble kjent at Jonas Holøs legger skøytene på hylla.

Han skriver at både Holøs og Spartas supportere hadde fortjent en helt annen avslutning enn en pressemelding 4. august. Backkjempen har jobbet hardt for å komme tilbake på isen, men nå er det over.

- Etter en lang periode med opptrening av kneet har han innsett at en hverdag som idrettsutøver ikke er forenlig med skaden, og at den ville hindret han fra å prestere på det nivået han ønsker, både på og utenfor isen, er meldingen fra Sparta.

Semifinalen ble den siste

Jonas Holøs spilte ikke en eneste seriekamp for sarpingene forrige sesong, men gjorde et uventet og sensasjonelt comeback i den første semifinalen mot Stavanger Oilers.

Det skulle også vise seg å bli Holøs' aller siste kamp. Kneet holdt bedre enn ventet, men bruddet i tommelen ødela sluttspillet.

- Skal jeg spille, må jeg være i bra form. Og da må kneet tåle en del trening. Jeg gidder ikke hoppe rundt slik jeg har gjort nå og komme nærmest rett rett fra sofaen i relativt dårlig form. Det funker ikke over en hel sesong, sa Holøs til nitten.no om fremtiden i vår.

35-åringen signerte en treårskontrakt da han flyttet hjem til Sarpsborg og moderklubben i fjor vår etter 14 år som utenlandsproff.

Sarpingen fikk kun ti kamper i tyske Kölner Haie den siste sesongen før returen, og sliter fortsatt med kneet til tross for et inngrep i fjor sommer.

- Men til tross for at han ikke fikk den avslutningen på isen alle hadde unnet ham, var Holøs viktig for interessen rundt Sparta forrige sesong. Hans hjemkomst ga Sparta en «boost», rett og slett. Selv om han ikke spilte. Så stor er han! skriver Kalnes i sin kommentar.

Trener?

Sarpingen debuterte for Sparta helt tilbake i 2003/2004-sesongen. Så fulgte to sesonger hos SHL-finalisten Färjestad, spill for Colorado Avalanche i NHL, retur til Sverige og Växjö Lakers, KHL-spill med Lokomotiv Jaroslavl, nye sesonger i Färjestad, et opphold i sveitsiske HC Fribourg-Gotteron, to år i Linköping og DEL-kamper for Kölner Haie.

På landslaget var han med på hele oppturen og kan se tilbake på enorme 14 VM og tre OL.

Da skaden holdt Holøs utenfor isen i vinter, bisto 35-åringen trener Sjur Robert Nilsen i boksen. Nå håper både Holøs og Sparta selv at det blir løsningen også fremover.

- Sparta jobber for at Jonas fortsatt skal ha en rolle rundt Sparta Elite, og klubben jobber på spreng i disse dager for å få dette finansiert. Vi håper å ha løst kabalen i løpet av august, melder Sparta selv fredag.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form