Elitehockeyligaen

February 1, 2024

Ekelund-straffe avgjorde for Vålerenga

JORDAL (nitten.no) Etter ti strake straffebom, avgjorde Kalle Ekelund og Tobias Johansen Breivold Pride-festen på Jordal.

Da Tobias Johansen Breivold stoppet to Alexander Reichenberg-skudd sekunder før matchuret viste 65:00, måtte det straffeslag til for å avgjøre duellen mellom Vålerenga og Lillehammer.

3129 tilskuere så ti bom på rad, der Gabin Ville kom nærmest, før Kalle Ekelund lurte pucken under Tomas Kral og avgjorde da LIK misset på forsøk nummer 12.

Lindroos-suser

I den enden hallen der Pride Week ble markert med et stort banner og Lillebjørn Nilsen ble hedret med teksten «God natt, fra barn av regnbuen, alle gategutter og ditt kjære Oslo» til tonene av «Barn av regnbuen», var det Lillehammer som scoret først.

Alex Lindroos fikk tid og plass og traff godt foran Breivold etter seks og et halvt minutt.

Gjestenes ledelse varte i snaue ti minutter. Da kriget Thomas Olsen seg inn foran navnebror Kral i LIK-buret og la pucken under målvakten.

Også i midtperioden åpnet guttene fra OL-byen farligst og Alexander Reichenbergs forsøk suste i stolpen.

Lillehammer fikk 41 sekunder i spill fem mot tre i midtperioden da Vålerenga to ganger i løpet av noen få minutter ble idømt lagstraff for å ha for mange spillere på isen, men Breivold og en oppoftende blokkering hindret baklengs.

Ikke mål

Med fire minutter igjen av andre periode, og med én spiller mindre på isen, snappet Markus Søberg pucken og stormet gjennom.

Kral reddet, pucken ble liggende foran målstreken og Thomas Olsen jublet for scoring da han sammen med flere LIK-spillere stupte frem på returen. Etter å ha sett situasjonen på video ble avgjørelsen ikke scoring.

Lillehammer klarte ikke utnytte 41 sekunder spill fem mot tre, Vålerenga fikk 42 sekunder under samme forhold, men kom ikke nærmere enn et Alex Dostie-skudd Kral reddet godt.

Farligst i siste del av overtallsspillet ble det da Reichenberg snappet pucken, men Breivold vant én mot én-duellen.

Gjestene ledet en periode skuddstatistikken 15-8 i tredje periode og fortjente definitivt å få med seg noe hjem.