Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 4, 2023

Elitehockeyligaen kan forsvinne raskt: - Døren er åpen

Det jobbes fortsatt med å skaffe en ligasponsor som kan bety kort levetid for navnet Elitehockeyligaen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det er aktivitet rundt det, sier Cato Cocozza, daglig leder i Elitehockey AS, til nitten.no.

Forrige uke ble det klart at landets øverste divisjon for herrer nå skal bære navnet Elitehockeyligaen med EHL som en naturlig forkortelse.

Men hvor lenge vet ingen.

Arbeidet med å skaffe en ligasponsor som kan erstatte Fjordkraft pågår fortsatt. Dersom man lykkes, betyr det etter all sannsynlighet slutten for navnet Elitehockeyligaen.

- Jeg kan ikke gå ut her og nå å si vi skal bygge for mange år hvis det dukker opp rett aktør. Døren er åpen. Det jobbes fortsatt og det er aktivitet, sier Cocozza.

Eksternt firma

Ishockeypresident Tage Pettersen har tidligere fortalt nitten.no at det er et eksternt firma som jobber med å finne en erstatter for strømselskapet Fjordkraft.

- Vi har satt bort oppdraget slik vi også gjorde med TV 2-avtalen i sin tid og også da Fjordkraft kom inn, men det er sånn der at det er ingen status på arbeidet før de plutselig har en status, har Pettersen uttalt.

Hverken Norges Ishockeyforbund, Norsk Topphockey eller Elitehockey AS har budsjettert med inntekter fra et eventuelt ligasponsorat denne sesongen.

At en løsning likevel vil bety mye økonomisk, og vært et kjærkomment bidrag for mange, er det liten tvil om.

- Det er mye som henger sammen med inntektene som kommer med et ligasponsorat. Vi har lyst til å kunne vise til resultater rundt dette i form av kroner og øre, sier Cocozza.

Fem millioner i året

I oktober 2020 presenterte Norges Ishockeyforbund og Norsk Topphockey Fjordkraft som ny ligasponsor for øverste nivå på herresiden. Ligasponsoravtalen skal ha hatt en verdi på over fem millioner kroner i året.

Øverste nivå på herresiden var lenge kjent som Get-ligaen. VG har tidligere skrevet at bredbåndleverandøren sponset norsk ishockey siden 2004, og at de i 2015 inngikk en femårsavtale med Norsk Topphockey verdt rundt fem millioner i året.

Etter at Fjordkraft trakk seg ut i vår, var Eliteserien et av navnene som ble vurdert før man landet på Elitehockeyligaen, men rettighetshaver TV 2 var tydelige på at de ønsket at ishockeyen skulle skille seg tydeligere fra fotballen.

- Jeg ser det er masse forskjellige meninger. Engasjement er bra. Så tar det litt tid før noe nytt som dette synker inn, sier Cocozza.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form