Lukk søk

1. divisjon

February 10, 2023

Drømte om opprykk - kan rykke ned: - Så ikke for oss dette

Gjøvik drømte om opprykk og håpet på toppkamp i 1. divisjon, men må nå gjennom en nervepirrende kvalifisering for å berge plassen på nivå to.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

- Vi så ikke for oss dette. Ddet var ikke det vi håpet på, sier trener Mikael Zettergren til Oppland Arbeiderblad.

Svensken er godt kjent fra tiden i Storhamar og ble i fjor sommer lokket til nabobyen som trener av tidligere lagkompis og sportssjef Patrik Baärnhielm.

Gjøvik Hockey håpet å bli gode nok til å nærme seg spill i Fjordkraft-ligaen og hadde som klart mål å ende blant topp fire-lagene som får spille play-in.

Med sju poeng opp til nykommer Bergen to runder før slutt, er det klart at Gjøvik nå i stedet må ut i kvalifisering for å berge plassen.

- Nå er vi der og må bare gjøre det beste ut av situasjonen, sier Zettergren.

Må vente

Sammen med Hasle-Løren, som står med kun åtte poeng, blir Gjøvik 1. divisjons representant i kvalifiseringen. Fra nivået under kommer forsterkede Ski og Kongsvinger.

Mens Gjøvik avslutter del én av sesongen i Bergen allerede denne helgen, har Ski igjen seks kamper og pakker sammen først etter kampen Tromsø 12. mars. Få dager senere starter kvalifiseringen.

-Vi har god tid på oss nå, så må vi se om vi får inn noen treningskamper. Vi ser helst at vi får det når det er så langt opphold slik at vi ikke bare har treninger. Jeg skulle ønske vi ikke måtte vente så lenge før kvaliken spilles, sier sportssjef Baärnhielm.

I verste fall blir det 2. divisjonsspill i Gjøvik Olympiske Fjellhall neste sesong. Ski og Kongsvinger har vært suverene i 2. divisjon, og førstnevnte har den siste tiden hentet inn Colin Spaberg Olsen og Kristoffer Skjervold.

Nylig styrket også Gjøvik troppen med trioen Knut Köhler, Juha Takkula og Lauri Viitanen, men importenes bidrag var ikke nok til å unngå kvalifisering selv om mjøslaget har vist potensial ved å slå både Nidaros i Trondheim og Narvik hjemme de siste ukene.

Ønsker seg opp

Etter noen sesonger med økonomisk rot knyttet til Knights-satsingen og svake resultater, er det igjen optimisme på Kongsvinger. Til den såkalte kronekampen mot Ski 19. februar, håper klubben på rundt 1000 tilskuere

- Det er selvsagt fordeler og ulemper ved å rykke opp, men vi har en solid økonomi i klubben og sponsorutsiktene ser veldig gode ut med flere avtaler som strekker seg over flere år. Det gir en nødvendig forutsigbarhet. Jeg kan si at vi skal sette sammen et så godt lag som overhodet mulig hvis vi rykker opp, men vi kommer ikke til å ta noen sjanser med tanke på økonomien, sier styreleder Christer Mykkestue til Glåmdalen.

- Denne signeringen gjør at vi nå virkelig for alvor har forsterket laget i jakten på opprykk, uttalte Ski-trener Uffe Berglund til Østlandets Blad da VIF-legenden Spaberg Olsen ble presentert tidligere i vinter.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form