Lukk søk

NHL

November 20, 2023

Drømmehelg for NHL-maskoten Jesper (9): - Kult å være ute på isen

STOCKHOLM (nitten.no) Visste du at det var to nordmenn på isen i Avicii Arena lørdag? Hasle-Lørens Jesper Hallem Oland fikk en drømmehelg som Wild-maskot i Sverige.

Foto: Privat

- Er du nervøs? Det er mye folk i hallen!

Det sa Minnesota Wild-stjernen Jonas Brodin, smilte og klappet Jesper Hallem Oland på kinnet før Mats Zuccarello og NHL-stjernene entret isen i Avicii Arena lørdag.

9-åringen var en av seks Wild-maskoter, den eneste fra Norge, og fikk oppleve en drømmehelg når NHL Global Series og verdens beste liga inntok Stockholm.

- Det var moro! Veldig bra. Hallen var kul, sier Jesper til nitten.no.

- Hva var det aller kuleste?

- Det var kult å være ute på isen. Å gå rundt der og ta high five med spillerne, forteller 9-åringen som selv spiller hockey på Hasle-Lørens U10-lag.

Invitert

Den svenske hockeylegenden Michael Nylander, far av Willam som avgjorde da Toronto Maple Leafs slo nettopp Wild i avslutningskampen søndag, sto bak invitasjonen som sendte Jesper Hallem Oland til Stockholm.

- Dette kommer til å bli en helt fantastisk opplevelse for alle barna som skal stå på line up og høre på nasjonalsangene i en fullsatt arena. Mektig! skrev 51-åringen i sin invitasjon til de 12 maskotene med familier.

Maskotene stilte i lignende utstyr som organisasjonen NHLPA deler ut slik at flere barn skal få sjansen til å spille ishockey. Gjennom NHLPA og deres stiftelse Goals & Dreams har svenske Fritidsbanken mottatt 40 komplette utstyrssett barna kan få låne.

Møtte Zuccarello

De 12 barna møttes i hallen allerede fire og en halv time før dropp for å få utstyr, hilse på hverandre og gå gjennom en slags generalprøve for arrangementet.

På den måten fikk maskotene også oppleve alt av underholdning på storskjermen før resten av de drøye 13.000 tilskuerne som inntok hallen først inn mot dropp klokken 17.

Jesper og de 11 andre maskotene sto plassert mellom spillerne ute på isen i arenaen mest kjent som Globens under den canadiske og amerikanske nasjonalsangen

Dagen før matchen fikk Jesper også hilse på Mats Zuccarello på et hotell i den svenske hovedstaden. 9-åringen fra Oslo stilte i Hasle-Lørens hockeylue og fikk noen kommentarer på antrekket fra «Zucca» som starter karrieren i den nåværende 1. divisjonsklubben.

- Det var veldig kult, sier Jesper som søndag dro tilbake til Oslo full av nye impulser og inspirasjon for å fortsette hockeykarrieren.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form