Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 12, 2022

Dommer-Johnsen dagen derpå: - Har meldt meg klar for å dømme igjen

Tor Olav Johnsen måtte forlate isen med kraftig blodtrykksfall i DNB Arena tirsdag. Nå er han klar for å dømme igjen allerede denne uken.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Den rutinerte hoveddommeren fikk mange til holde pusten da han brått fikk det som i ettertid ar vist seg å være et kraftig blodtrykksfall på isen. Takket være god oppfølging fra medisinsk personell i DNB Arena så kunne de tidlig avkrefte noe mer alvorlig.

Kolliderte ikke

Umiddelbart kunne det se ut som Johnsen kolliderte med Stjernens keeper, men i følge han selv var det aldri en kollisjon.

- Jeg har hørt at jeg kolliderte, men jeg måtte faktisk bort og ta meg i mot. Kroppen begynte å reagere på en måte som jeg ikke er vant til. Og beina ble brått som spagetti, forklarer hoveddommeren.

Dommeren ble hjulpet av isen av sin dommerkollega og en sykebil ble beordret til hallen.

- Situasjonen ble rar, og jeg forstår at folk som så dette fra utsiden kanskje synes hele situasjonen ikke var noe hyggelig å være vitne til, forklarer han videre.

- Jeg ble testet grundig, og da ambulansepersonellet ankom hadde jeg fått litt farge i ansiktet igjen, og pulsen min var på vei ned. Det var ubehagelig. Jeg tenkte: hva skjer nå egentlig?

Klar til å dømme igjen

Dagen derpå har nærmest vært som vanlig for Norges mest rutinerte dommer hvor han blant annet har vært på jobb som vanlig.

- Jeg har ikke følt noe som helst i dag, og er den samme gamle igjen. Jeg har meldt meg klar for å dømme kamper igjen, forklarer 55-åringen.

- Må du ikke igjennom flere tester før du er tilbake på isen?

- Legene har klarert meg, men jeg skal nok ha en skikkelig spinningøkt på sykkelen for å gi det en siste test før jeg eventuelt dømmer igjen, forteller Johnsen.

Johnsen skulle egentlig dømt Storhamar - Grüner førstkommende lørdag, men den kampen har blitt flyttet.

- Direkte ubehagelig

Dommersjef Geir Thomas Olsen så kampen på TV, og kunne puste lettet ut da meldingene kom fra DNB Arena om at det ikke var noe mer alvorlig med Tor Olav Johnsen.

- Jeg ble engstelig, og det var direkte ubehagelig å se på. Vi som er dommere kan se ut i fra dommerens posisjon tidlig at noe er unormalt. Men takket være en ekstrem god oppfølging fra helsepersonell i DNB Arena så kom det gladmeldingen ganske raskt. All ære til Stavanger for måten de opptrådte på under situasjonen, forteller dommersjefen.

- Når ser vi Johnsen tilbake på isen som dommer?

- Legene har i teorien gitt ham grønt lys, men vi ønsker at han selv kan kjenne litt på kroppen og gi oss beskjed. Er alle lamper grønne, så kommer vi til å gjøre alt vi kan for å få han på isen igjen så fort som mulig, forteller han lettet.

Takker for omtanken

Det er ikke ofte Tor Olav Johnsen sitter igjen med hyggelige meldinger fra ishockeysupportere, men omtanken har vært enorm det siste snaue døgnet.

- Jeg fikk vel mellom 50-60 meldinger på telefonen etter kampen. Alt fra ledere i ulike klubber i Norge, supportere, arbeidskolleger og familie. En ektefølt omtanke fra den norske hockey-familien som jeg virkelig setter pris på, forteller en takknemlig Johnsen.

På vei ut i ambulansen opplevde Johnsen en situasjon som ikke han opplever alt for ofte fra hockey-supporterne her i landet.

- Det stod igjen noen supportere og ropte «God bedring, Johnsen». Det satte jeg virkelig stor pris på, siden de stort sett er forbannet på oss, forteller han lattermildt.

- Jeg vil gjerne få med at jeg vil takke for omtanken jeg har fått, og har dessverre ikke fått rukket å svart på alle meldingene jeg har fått, avslutter Johnsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form