Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 14, 2024

«Deadline Day» i EHL torsdag: - Det er spillernes marked nå

Sparta Sarpsborg er en av EHL-klubbene som håper å forsterke troppen før overgangsvinduet stenger, men det er få spillere tilgjengelig.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det er veldig spillernes marked nå. Det går på at det egentlig er for få spillere tilgjengelig.

Det sier spilleragent Patrick Gandolfi Hellman i Divent til nitten.no onsdag formiddag.

Uttrykket «Deadline Day» er mest kjent fra fotballens verden, men konseptet finnes også i norsk ishockey der klubbene har til midnatt natt til fredag med å forsterke troppene foran serieinnspurten og sluttspillet.

Med full serierunde i EHL torsdag, betyr det hektiske timer på klubbkontorene de neste dagene for sportssjefer på spillerjakt.

- Det er noen klubber som leter litt, men det kan være en tøff oppgave å få en spiller av det kaliberet man ønsker seg nå. Sammenlignet med en overgang på sommeren, føler jeg nesten spillerne kan hoppe et nivå opp da det er så få tilgjengelig, forklarer Hellman.

Sparta-jakt

Med Håvard Salsten ute resten av sesongen, pluss en usikker fremtid for innleide Mikkel Øby-Olsen, er Sparta Sarpsborg-sportssjef Jonas Holøs en av de som får noen timer i telefonen de neste dagene.

- Det er samtidig ikke bare til å hente en spiller, vi må følge handlingsplanen, få godkjenning av forbundet og redegjøre for finansiering for å signere en spiller. Det er litt kronglete, ikke minst økonomisk, sier Holøs til Sarpsborg Arbeiderblad.

Agent Hellman forteller at det er stor etterspørsel etter spillere blant annet i tyske DEL og finske Liiga. Det er normalt sett et nivå norske klubber ikke kan konkurrere med både når det kommer til nivå og lønn.

- Hva sier du dersom en norsk klubb ringer deg og spør om du har noen spillere?

- Da er det én mann som kan være aktuell.

- Hvordan blir dagene dine nå?

- Det blir mye telefoner med diverse klubber, spesielt i utlandet. Det er hektisk. Men det er i utgangspunktet kun én vi har som kan reise over fra Nord-Amerika til Europa.

Nye tider

At det er så få ledige spillere i Nord-Amerika skyldes blant annet at markedet endret seg under pandemien, mener Hellman.

- Mange av de som spilte i lavere ligaer i USA, der man ikke kunne legge seg opp penger, hadde ikke råd til å ta seg et friår. De fikk seg kanskje en sivil jobb samtidig som alle på college fikk et ekstra år der. Da oppsto det et lite vakuum i spillerflyten.

I Norge har det vært flere overganger både i 1. og 2. divisjon som har fått mye oppmerksomhet den siste tiden, men Comet hentet tirsdag inn svenske Marcus Leijonhufvud fra Bergen.

Storhamar har sikret seg målvakten Alex D'Orio mens Mitch Gillam er på plass i Frisk Asker.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form