Lukk søk

Internasjonal hockey

January 18, 2023

Dansk redningsaksjon for Johansen: - Aldri feil å utfordre seg selv

Roy Johansen ønsket ikke at MS-rotet skulle bli hans siste oppgave denne sesongen. Nå er målet suksess i sluttspillet med danske Rungsted Seier Capital.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Ting har gått fort de siste dagene, og Johansen er allerede på plass på hotell i Rungsted - drøye ti minutters kjøretur utenfor København. Sent tirsdag kveld ble det kjent at 62-åringen kommer inn for sparkede Erik Hjalmarsson.

- Jeg har fått et godt inntrykk av klubben, jeg har blitt godt mottatt, det er god orden her og fine folk, sier Johansen til nitten.no.

De voldsomt mange skadene får mye av skylden for at Rungsted sliter i bunnen av Metal Ligaen. Johansen tar over et lag som står med fem strake tap med 13 runder igjen av seriespillet.

- De har hatt uforholdsmessig mange skader hele sesongen. Det er nesten ikke til å tro. Nå må vi prøve å få tilbake folk, toppe formen inn mot sluttspillet og satse på å gjøre det bra der. Det er det som er målet, sier trenerveteranen.

- Med 13 kamper igjen pluss sluttspillet blir det å jobbe på en litt annen måte enn tidligere.

Ingen Ask

Johansen ønsket å få med seg Morten Ask, assistenten han jobbet med i Vålerenga og Manglerud Star, til Danmark, men det lot seg ikke løse denne gangen. Kontrakten med Rungsted varer i første omgang ut denne sesongen.

- Siden jeg og Morten trakk oss på den måten vi gjorde i MS, var jeg åpen for å ta noe annet. Men ikke hva som helst selvfølgelig. Jeg måtte forsikre meg om at dette var en solid klubb og at det føltes riktig. Det gjorde det denne gangen. Nå blir det jobb her i tre og en halv måned også får vi se hva som skjer i neste omgang.

Fredag venter serietoer Herning Blue Fox, og mandag spilles en viktig bunnkamp mot Frederikshavn Hawks hjemme i Bitcoin Arena. I bunnen har Rødovre Mighty Bulls kun 27 poeng mens Frederikshavn, Rungsted og Herlev Eagles alle har femteplasserte Esbjerg Energy innen rekkevidde. De åtte beste går til kvartfinale.

- Jeg kjenner relativt godt til dansk hockey, har fulgt resultatene, lest meg opp noe og sett en del video. Det er en veldig spennende utfordring jeg syns det er ålreit å ta, forteller Johansen.

62-åringen har hatt muligheter til å jobbe utenlands også tidligere, og var blant annet nære ved å hoppe på et tilbud fra Tyskland i fjor.

- Det er inspirerende med en ny liga. Det går i engelsk i garderoben, og jeg skjønner allerede mer og mer dansk. Det er aldri feil å utfordre seg selv og ta sånne ting. Nå var timingen rett i en ryddig og fin klubb.

Erstatter suksesstrener

Johansen er hentet inn for å erstatte Erik Hjalmarsson. Han har i løpet av fire år i Rungsted-boksen blitt kåret til årets trener to ganger og ledet klubben til én triumf i Metal Cup, én sølvmedalje og to danske mesterskap.

- Denne sesongen har vi hatt masse skader, og det har vært vanskelig å oppnå kontinuitet. Det er naturligvis ikke Erik sin skyld, men når vi nå likevel velger å gå en annen vei, handler det om at ledelsen og styret er overbevist om at det er behov for en ny stemme i garderoben for å snu situasjonen, sier klubbdirektør Thomas Friberg i en pressemelding.

Johansen er mest kjent for sine 14 år som landslagssjef med tre kvartfinaler og OL-deltagelse. 62-åringen vendte tilbake til Vålerenga og ledet laget til ett seriegull på fem sesonger før han bidro til å berge Manglerud Stars kontrakt på øverste nivå forrige sesong.

I sommer ble Johansen permanent ansatt som en del av ny og offensiv satsing i MS, men etter en lovende start kollapset økonomien og veteranen takket for seg etter den siste matchen før julepausen.

Rungsted Seier Capital har sin opprinnelse fra Danmarks eldste rene ishockeyklubb, men ble dannet så sent som i 2013. I troppen finner vi blant annet Isak Wallin, som var på lån i Frisk Asker forrige sesong, og Simon Fredriksson som hadde et kort opphold i Sparta i 2017. 

Også svenske Marcus Olsson har en fortid hos sarpingene mens Brett Thompson gjorde 22 poeng på 22 kamper for Stjernen for to sesonger siden. Spillerne er bosatt både i Rungsted, hovedstaden København og også Malmö på andre siden av fjorden.

- Vi har alle stor skyld i dette. Ikke bare Erik. Men det er en resultatbasert bransje og resultatene har ikke vært slik vi håpet. Vi spillerne lider med Erik, men nå får vi inn en ny trener som sikkert vil sette sitt preg på laget, sa kaptein Olsson tirsdag kveld.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form