Lukk søk

Landslaget

August 25, 2021

Danmark-sjefen: - Hvis ikke vi kvalifiserer oss nå, vil fremtiden se tøff ut

Danskene setter press på seg selv foran OL-kvalifiseringen på Jordal, og i Slovenia mener de at de har et lag som kan slå alle.

Foto med tillatelse: Michael Søvsø, Danmarks Ishockeyforbund

Det er et meget sterkt dansk landslag som stiller til start da OL-kvalifiseringen på Jordal droppes i gang torsdag. Nå er optimismen stor hos landslagstrener Heinz Ehlers.

- Det ser veldig fint ut nå, vi har fått samlet de spillerne som er tilgjengelige. Det er en sterk dansk tropp som skal kjempe om en OL-billett i Oslo, forteller Ehlers til nitten.no.

Optimist

Ehlers sparer ikke på superlativene når han snakker om sitt eget lag, og er fullt klar over konsekvensene hvis de igjen skulle mislykkes.

- Vi må være ærlige og si at hvis vi ikke kvalifiserer oss nå, så vil fremtiden se tøff ut. Vi stiller kanskje det beste laget Danmark har stilt på mange år, så det blir mitt ansvar å få dette laget til å dra i samme retning, forteller Ehlers.

Den danske landslagstreneren er litt mer ydmyk i sitt intervju med dansk TV2.

- Vi går inn til denne oppgaven med størst ydmykhet, og vi må ikke tro at ting går av seg selv. På papiret har vi en meget sterk tropp, og kunsten er å forme dette laget til å bli et sterkt lag under turneringen.

- Jeg sitter med hovedansvaret, og vi har knapt nok hatt bedre forberedelser enn til dette OL-kvalet. Det har vært stor støtte fra forbundet, og ting kunne ikke blitt gjort bedre enn det som har blitt gjort til nå, forteller Ehlers til kanalen.

Frykter Norge

Historien forteller oss et dansk landslag som har slitt mot Norge under tidligere OL-kvalifiseringer. Det kjenner Ehlers godt til.

- Vi har spillere som kjenner til den historien, og vi legger ikke skjul på at Norge er vår største rival. De har slått oss de fleste ganger, men nå har vi også en ny generasjon som kan skape nye historier, fortsetter Ehlers.

- Norge og vi er naboer, og har så og si samme spillestil. Men denne gangen har jeg en fantastisk tropp, og da handler det om å være med fra start. Jeg tror alle de tre kampene i Oslo blir tette og jevne for vår det, forteller den tidligere DEL-proffen.

- Hva er planen, og blir det en ren finale søndag?

- Jeg tror det blir Norge og Danmark som spiller om OL-billetten på søndag. Og nei, jeg har ikke planen klar. Den vil du få servert på søndag.

Tror Slovenia kan overraske

Et lag som går litt under radaren i denne OL-kvalifiseringen er Slovenia - et lag som blant annet slo Danmark på deres hjemmebane sist. Nå advarer tidligere Fjordkraftliga-profil og landslagsspiller Luka Vidmar for å undervurdere hans landsmenn.

- Skulle alle tilgjengelige spillere være skadefrie og friske så mener jeg Slovenia har en god sjanse til å kvalifisere seg til OL, mener den tidligere slovenske landslagsbacken.

- Jeg mener at vi har tre gode rekker som kan produsere mål for landslaget, og mange av spillerne har i tillegg erfaring fra OL. Nå har Slovenia greid å kvalifisere seg til OL to ganger på rad, så hvorfor ikke igjen? sier Vidmar til nitten.no.

Foto: Fredriksstad Blad

Han spilte 18 kamper for Stjernen under sesongen 2015/2016 og gjorde imponerende 19 poeng på 18 kamper fra sin backposisjon. Nå forteller han om et land som står bak sitt lag kommende uke.

- Vi er et lite land, men vi er stolte av landet vårt. Jeg har troen på laget, og de skal vite at hele Slovenia og det slovenske folket vil stå bak dem, og heie på dem under kvalifiseringen.

NHL-Kopitar med

Kvalifiseringens største stjerne kommer fra Slovenia. Anze Kopitar har meldt sin ankomst til Norge. Kapteinen til Los Angeles Kings noterte seg for 50 poeng på 57 kamper for NHL-klubben forrige sesong.

- Å ha en spiller som Kopitar i vårt lag betyr naturligvis utrolig mye, men nå må vi ikke glemme at vi har kvalifisert oss uten han før. Slovenia har mange spillere som kan levere på et meget høyt nivå og kan slå de fleste lag. Vår største fordel er at vi har spillere som vet og kjenner følelsen av å kvalifisere seg til OL, fortsetter Vidmar.

- Laget har spilt sammen i mange år, og kjenner hverandre godt. Det vil også være en fordel for oss. Lagfølelsen i laget er så god som den kan bli for øyeblikket.

- Er dere favoritter i egne øyne?

- Ut i fra rankingen så er vi ikke det. Men når pucken droppes om få dager så spiller det ingen rolle. Alle lagene i OL-kvalet kan slå hverandre, så det kommer til å bli veldig spennende å følge, avslutter den tidligere landslagsspilleren.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form