Elitehockeyligaen

October 24, 2021

Dahl-dobbel senket Frisk Asker

Storhamar-fansen hadde ventet på at det skulle løsne for fjorårets poengmaskin i 1 divisjon. I dag løsnet det for unggutten som scoret to av målene da Storhamar slo Frisk Asker.

Ting har ikke gått på skinner for Hamar-laget denne sesongen, og det samme kan vel si om Frisk Asker som i tillegg har fått kjørt seg i CHL. I kveld var det Storhamar som kunne juble høyest da de tok tre nye poeng mot Asker-laget. Mot Manglerud Star sist var det det 20 år siden tilskuertallet var så lavt i CC Amfi og denne søndagen doblet de nesten tilskuertallet fra sist. Over 1800 tilskuere hadde funnet sin plass i hallen denne kvelden.

Storhamar åpnet best

17-årige Markus Stensrud fikk tillit i målet av Storhamar-trener Anders Gjøse, og hans lag fikk noe å juble for midtveis i den første perioden, da veteranen Patrick Thoresen greide å overliste Nicklas Dahlberg i Frisk Asker-målet. I overkant av minutt senere så skulle hjemmelaget doble sin ledelse til 2-0 da Isak Hansen var frempå etter pasninger fra Jonas Djupvik Løvlie og Tobias Ahlholm.

- Innstillingen og fokuset var mye bedre fra start i dag enn de har vært tidligere. Den må være der hver gang, siden det ikke er noe lette kamper i denne ligaen, forklarer Storhamar-trener Anders Gjøse.

Frisk Asker fikk sin redusering da de fikk sjansen i overtall. David Morley sørget for ny spenning i kampen da han prikket krysset bak en sjanseløs Stensrud.

I midtperioden var gjestene best, og fikk en fortjent utligning da David Morley kriget inn 2-2 scoringen for bortelaget. Asker-laget kunne ved flere anledninger tatt ledelsen også, men hjemmelaget fikk våknet til slutt og fikk en ny ledelse da fjorårets poengmaskin i 1.div Andreas Dahl endelig fant nettmaskene for Hamar-laget. 3-2 scoringen var ungguttens første mål i Fjordkraftligaen.

- Utrolig gøy for han, siden han har vært tålmodig i hele år. Det har svingt litt for han denne sesongen, men jeg synes han viser utover i kampen i dag at han begynner å ta nivået på Fjordkraftligaen, forklarer hovedtrener Gjøse om sin tomålsscorer.

Dahlberg skadet

Det skulle også bli litt dramatikk i CC Amfi da Nicklas Dahlberg fikk en smell av Robin Haglund Mathisen da han uheldig kjører inn i Asker-keeperen som ble liggende. Heldigvis så ristet Dahlberg seg av smellen og fortsatte kampen for bortelaget. Kampen stod litt å vippet og det var nære at finske Niklas Nevalainen igjen kunne utlignet for Frisk Asker, men Stensrud stoppet forsøket fra Frisk-backen. Og da bortelaget kjempet for en utligning så kontret heller Storhamar inn 4-2, hvor Dahl fikk servert pucken på glitrende vis av Mats Larsen Mostue.

- Den scoringen kommer på en veldig godt tidspunkt for oss. Frisk Asker kjørte oss litt en periode, selv om jeg følte hele tiden at vi hadde kontroll. Men mål preger kamper, og denne var nok den som gjorde at vi vant kampen, forklarer Gjøse.

Et skadeskutt Frisk Asker skulle få nok en skade, da Dahlberg igjen ble liggende. Denne gangen måtte Asker-keeperen hjelpes av isen med få minutter igjen.

Frisk Asker skulle få muligheten til å redusere og skape litt spenning da de fikk muligheten i overtall like før slutt. Et desperat forsøk på å plukke ut keeper ble ikke vellykket og Patrick Thoresen lot seg ikke be to ganger da han fikk muligheten til å legge pucken i det åpne målet og fastsatte sluttresultatet til 5-2 for hjemmelaget.