Lukk søk

CHL

June 13, 2023

CHL-åpner hjemme mot Färjestad: - Billettsalget starter etter fellesferien

Allerede på augusts siste dag åpner Stavanger Oilers høstens Champions Hockey League med hjemmekamp mot svenske Färjestad.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Ifølge Rogalands Avis betyr det rekordtidlig start for Oilers-gjengen. CHL-oppsettet ga kamper mot de svenske storlagene Färjestad og Vaxjö Lakers, og nettopp disse blir de første motstanderne.

Kampoppsettet ble presentert tirsdag og viser at Färjestad kommer til DNB Arena 31. august.

- Billettsalget starter etter fellesferien! skriver Oilers på sin Twitter-konto.

Full arena?

CHL-kamper har tradisjonelt sett ikke fylt hallene i Norge, men Oilers har et håp om at besøk fra svenske Färjestad skal gjøre noe med nettopp det. Kun to dager senere spilles hjemmekamp mot nummer to mot de svenske mesterne Vaxjö Lakers.

- Jeg tenker først og fremst at jeg er glad vi fikk de lagene vi fikk i bortekampene. Det er mye kulere å dra dit for å oppleve noe nytt enn å reise til Karlstad og Vaxjö. Så er lagene vi har fått på hjemmebane også kule. Noen skikkelige storkanoner. Dette gleder vi oss til, har keeper Henrik Holm tidligere uttalt til RA.

Etter de to hjemmekampene venter to bortekamper på tre dager mot Dynamo Pardubice i Tsjekkia og Red Bull Salzburg i Østerrike før de innledende delen av CHL avsluttes i oktober.

Oilers møter da Ocelari Trinec hjemme 11. oktober før Bolzano venter i Italia en uke senere. Finalen spilles 20. februar 2024.

Nye regler

I vinter bestemte CHLs eiere seg for å endre turneringsstrukturen. Etter et møte i Sveits ble det kjent at kun 24 lag får plass i 2023/2024-sesongen og at gruppespillet fjernes.

De 24 lagene spiller enkeltkamper mot seks forskjellige motstandere der de 16 beste på én stor slutt-tabell tar seg videre til åttedelsfinaler.

Under disse matchene vil man teste ut det CHL selv omtaler som «innovative regelendringer» for å  «forandre spillet og tilføre mer spenning».

* Et lag vil fortsette å spille overtall selv om de scorer mål i overtallsspillet.
* Det vil bli dømt utvisning selv om det scores mål under den avventende utvisningen.
* Dersom et lag scorer i boxplay, vil utvisningen bli fjernet for boxplay-laget.

- Om CHL er stedet for å teste det ut er jeg usikker på, men når det først ble slik, syns jeg det er spennende. Det blir kult å teste det, har Oilers-sjef Anders Gjøse sagt til nitten.no om regelendringene.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form