Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 13, 2023

Canadisk backkjempe erstatter Auk: - En type vi har sett etter

JORDAL (nitten.no) 193 centimeter høye og 102 kilo tunge Andrew Nielsen hentes til Vålerenga for å erstatte langtidsskadde Mark Auk.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Sportssjef Anders Myrvold har fulgt den canadiske backen lenge og 26-åringen har også tidligere vært aktuell for Oslo-klubben, etter det nitten.no kjenner til.

Da det ble klart at Mark Auk må opereres og trolig mister resten av sesongen, ble Nielsen-jakten intensivert. Denne uken fikk Myrvold signaturen han ønsket seg.

- Han ble draftet i tredje runde av Toronto Maple Leafs og er fortsatt ganske ung. Med 193 centimeter og over 100 kilo bringer han en del kraft. På absolutt alle måter er han en type vi har sett etter, sier Myrvold til nitten.no.

Over 250 AHL-kamper

Andrew Nielsen har foruten 15 kamper for Black Wings i ICEHL, spilte i Nord-Amerika hele karrieren.

26-åringen står med 258 matcher i AHL og var forrige sesong innom både Cleveland Monsters, Scranton Penguins og San Diego Gulls, men spilte mest for Utah Grizzlies i ECHL.

Denne høsten har Nielsen tilhørt Trois-Rivieres Lions i samme liga.

- Timingen her var god. NHL-campene er ferdige, AHL-campene hadde startet og da finnes det spillere i det sjiktet der. Med over 250 kamper er du veteran i AHL som hvert lag kun kan bruke seks av. Da er det mange gode som fortsatt er unge som søker seg til Europa, sier Myrvold.

- Jeg må være oppdatert hele tiden uansett. Vi kan ikke plutselig kaste oss rundt og starte på scratch hvis det skjer noe, men må vite omtrent hvem som beveger seg hvor hele tiden.

Nielsen ankommer etter planen Norge 1. november - dagen før Vålerenga reiser til Sarpsborg. Kanskje kan debuten i blått komme mot Storhamar på Jordal 4. november?

Fornøyd - etter hvert

Fredrik Andersson holdt signeringen godt skjult da han møtte pressen etter 7-1-seieren hjemme over Comet torsdag kveld.

- Ungguttene gjør en god jobb, men vi trenger en klasseback, sa svensken vel vitende om at Nielsen-signeringen allerede var på plass.

Kalle Ekelund, en annen back, var mannen som sto for de to første Vålerenga-målene i møtet med tabelljumboen, men 1-1 etter halvspilt match nærmet seg flaut for Oslo-klubben.

- Jeg var ikke spesielt fornøyd da vi kom inn her etter første periode. Spesielt ikke da vi hadde snakket om dette på forhånd og ikke gjorde det vi skulle gjøre. For det første var vi ikke fokuserte i pasningsspillet, vi fikk ikke fart på pucken. En dårlig periode. Jeg hevet røsten, sier Vålerenga-treneren som beskriver de siste 40 minuttene som «jævlig bra».

Jørgen Karterud, Tommi Taimi og Mika Partanen sørget for en komfortabel ledelsen foran tredje periode der Pontus Finstad og Martin Røymark fastsatte sluttresultatet.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form