Lukk søk

Elitehockeyligaen

July 13, 2022

Bryhnisveen til Danmark: - Jeg velger å si på gjensyn

Nicolai Bryhnisveen har to år igjen av kontrakten med Stavanger Oilers, men leies nå ut fra dobbeltmesteren til danske SønderjyskE.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Spill i Metal Ligaen blir en spennende utfordring for meg. Jeg velger å ta ett år om gangen, og håper å klokke inn mye istid kommende vinter.

Det sier Bryhnisveen til Oilers' hjemmeside etter at klubben onsdag offentliggjorde at backen leies ut til dansk hockey kommende sesong.

Det betyr nok en klubb på CVen til Oslo-gutten som fra før inneholder Furuset, Vålerenga, Lørenskog, Lillehammer, Asplöven, Timrå, Kärpät, Tingsryd, Dukla Jihlava, Coventry Blaze samt Oilers.

Fra England

Bryhinsveen kom til Oilers fra den britiske ligaen og Coventry Blaze foran 2019/2020-sesongen og signerte en ny treårskontrakt sommeren 2021. Med to år igjen av avtalen i Stavanger, ble løsningen nå utlån.

- SønderjyskE skuffet forrige sesong, men er en toppklubb med ambisjoner som er sultne på å komme tilbake i toppen. Å kunne bidra til at de lykkes  motiverer meg, sier Bryhnisveen.

- Som Nicolai sier har vi hatt en god dialog. Oilers har per i dag mange «godt voksne» etablerte backer i stallen og konkurransen om istid er tøff. For Nicos del kan spill i SønderjyskE kommende sesong blir en fin utfordring, sier sportssjef Pål Higson til Oilers' hjemmeside.

To inn - tre ut

Med Bryhinsveen på lån til dansk hockey er det tre spillere bekreftet ut fra forrige sesongs Oilers-tropp som enten har lagt opp eller funnet seg nye arbeidsgivere. Magnus Hoff avslutter hockeykarrieren mens Markus Søberg er klar for Poprad.

Inn har den tidligere Ilves-spilleren Colton Beck og Paul Bittner fra Düsseldorfer kommet.

- Jeg stortrives i Stavanger og Oilers-familien. Gutta på laget, de tilsatte i DNB Arena, sponsorer, supportere og alle rundt klubben er helt topp. Jeg kommer til å savne alt sammen. Men jeg stempler inn igjen til våren. Jeg velger å si på gjensyn enn så lenge, sier Bryhnisveen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form