Lukk søk

Landslaget

May 13, 2022

Bruker VM som utstillingsvindu: - Ganske trygg på at jeg får en jobb

Mathias Trettenes gjorde sitt beste VM med syv poeng på syv kamper i Riga sist. I Tampere de neste ukene spiller han for ny kontrakt ute i Europa.

Foto: nitten.no

- Mitt beste mesterskap, sa Trettenes til nitten.no etter turneringen våren 2021 der han blant annet scoring hat trick mot Italia.

Sjekk vår store VM-guide her!

Nå er det VM i Finland og åpningskamp mot vertsnasjonen som gjelder fredag kveld. For Stavanger-gutten ligger det også litt mer i potten fremover da han i sommer skal på klubbjakt.

- Matcher mot gode lag og gode motstandere er det beste utstillingsvinduet for norske spillere, tror jeg. Jeg håper det blir bra, sier Trettenes til niltten.no før landslaget dro til Tampere.

Press?

28-åringen fra Stavanger dro tidlig til svenske Modo, har vært innom Almtuna, Krefeld Pinguine og nå de to siste sesongene HC La Chaux-de-Fonds i Sveits.

- Det er stort sett agenten min som styrer med det der så holder jeg på med mitt. Det handler om å skaffe interesse og sørge for at folk følger med. Så teller vi opp etter VM, sier Trettenes.

- Føler du noe ekstra press foran VM med usikker klubbfremtid?

- Uansett om jeg hadde hatt kontrakt eller ikke er det det å spille for Norge og representerer landet ditt som motiverer. Så kommer det andre som et resultat av gode prestasjoner. Det forandrer ikke så mye. Jeg er ganske trygg på at jeg får en jobb en eller annen plass hvert fall.

- Er det en liga eller klubb som frister mer enn noe annet?

- Man drømmer jo alltid om å spille på det øverste nivået, men det er også viktig å få en god rolle for å lykkes og en klubb som ser verdien i totalpakken. Det må passe, sier den tidligere Oilers-spilleren.

Blir i Sveits?

Denne sesongen ble et 57 poeng på 49 kamper for Trettenes i HC La Chaux-de-Fonds, der han også har hatt en kapteinsrolle, samt fire kamper for samarbeidsklubben Biel-Bienne på øverste nivå.

- Selv med korona og restriksjoner har det vært to fantastiske år i Sveits. Jeg har ingenting vondt å si om den plassen. Sveits minner litt om Norge, det er en kjekk plass, de spiller kul hockey og er et flott land å utvikle seg i, mener siddisen.

Da klubben tidligere i år ønsket en avklaring rundt en eventuell kontraktsforlengelse, ønsket Trettenes å vente.

- Det hadde de full forståelse for. Jeg ville se an litt hva som dukket opp så vi ble enige om at ingen av oss venter på hverandre. Så får vi se. Ingen dører er stengt. Vi har en god dialog.

Fredag er det VM-åpning i en fullsatt og nybygget Nokia Arena i Tampere. Etter ett avlyst og ett korona-preget VM, gleder Trettenes seg til deilig kok på tribunene i Finland.

- Det blir veldig kjekt å spille på den store scenen igjen!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form