Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 10, 2022

Booth-show fikset VIF-opptur: - Gjør det vi hentet ham for

(Vålerenga - Manglerud Star 5-2) Med to scoringer på 64 sekunder snudde Vålerenga-profil David Booth Oslo-duellen mot gamle kjente i MS.

Fem mål på fire kamper er den pene fasiten for Booth i Vålerenga-drakten etter tre scoringer mot Manglerud Star.

- Det var spesielt å møte MS igjen. Jeg har kun gode minner fra tiden i Manglerud. Det var hyggelig å se de guttene igjen, sier Booth til nitten.no.

Den amerikanske versjonen av støvel-dansen med over 500 kamper bak seg i NHL bidro til at VIF fikk opptur etter to strake tap og selvtilliten foran de viktige kampene mot Frisk (to ganger), Stavanger Oilers og Stjernen.

- Vi trenger en god februar for å finne flyten inn mot sluttspillet. Det er en flott gruppe gutter her, et bra lag og det er herlig å være en del av Vålerenga, sier den meritterte amerikaneren.

- David gjør det vi hentet ham for. Han er her for å score mål. Og det er det vi fikk i dag, sier Vålerenga-assistent Joachim Svendsen som ble sendt til pressen da Espen Knutsen hastet videre på hyttetur.

Trygg-mål

Vålerenga dominerte de første minuttene på Jordal, men det var gjestene og Lucas Loob Trygg som scoret først. Etter fem minutters spill kom han alene gjennom og lurte pucken under Tobias Johansen Breivold.

Men da den enorme VIF-dominansen fortsatte, var det bare et tidsspørsmål før Ole Morten Furseth ikke kunne stå imot. Midtveis fanget Tobias Lindström opp en løs puck og la den på køllebladet til Svein Petter Falk-Larssen som ikke kunne unngå å sette inn sitt første mål i Vålerenga-trøya.

Det var nærmest utrolig at ikke 2-1-målet kom, og særlig Stefan Espeland trodde nok han hadde snudd kampen etter å ha fintet halve MS på rumpa og ventet ut Furseth.

Men i stedet, med to og et halvt minutt igjen av perioden, styrte Christoffer Larssen Berger et Christer Simonsen-skudd i nettet bak Breivold. 2-1 til gjestene til stor jubel fra de seks stående MS-supporterne i svingen.

Booth-show

Et jevnt VIF-press preget midtperioden, men hjemmelaget slet med å omsette spillet i nok store sjanser. Men fem minutter før andre pause ble Vålerenga-nykommer og tidligere MS-spiller David Booth spilt alene med Furseth.

37-åringen fra Detroit smekket pucken kontant opp i hjørnet. Og 64 sekunder senere, med en spiller mer på isen, prikket Booth de samme nettmaskene. Matchen var snudd.

Og oppgaven virket nærmest umulig for MS da Sebastian Johansen, en annen VIF-nykommer, satte inn 4-2 assistert av Mathis Olimb.

- Jeg syns vi har dominert matchen fullstendig selv om MS er farlige på kontringer. Med den fjerde scoringen fikk vi litt pusterom, sa VIF-trener Espen Knutsen i pauseintervjuet på Jordal.

To og et halvt minutt ut i siste periode kom nummer tre for Booth da veteranen fikk god tid foran MS-buret.