Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 26, 2022

Bonsaksen flytter hjem - har snakket med Frisk Asker

Alexander Bonsaksen spilte sin siste kamp i Finland søndag kveld er klar for ny tilværelse i Oslo. Men det er ingen automatikk i at backen ender opp i Vålerenga.

Foto med tillatelse: Viasat

Våren for to år siden forhørte Vålerenga seg om Bonsaksen kunne være interessert i å flytte hjem og bli en del av satsingen på nye Jordal, men da ble det ny kontrakt med finske KooKoo.

Nå flytter «Bonsa» hjem, men foreløpig er det Frisk Asker som har vist størst interesse, etter det nitten.no forstår. 35-åringen ønsker selv ikke å kommentere dialogen med klubben som nylig ansatte Vidar Wold som ny sportssjef.

- Det er ikke noe offisielt, men det er vel naturlig å snakke med klubber i Oslo og omegn hvis man kan kalle det det, sier Bonsaksen, som flere ganger tidligere har snakket om å vende tilbake til i VIF, til nitten.no.

Frisk Asker-sportssjef Vidar Wold bekrefter at klubben har gjennomført det han kaller en «uformell prat» med Bonsaksen.

- Jeg tror alle lag i Norge kunne tenke seg en spiller som han i troppen. Det hadde vært rart om vi som klubb ikke viste interesse for en landslagsspiller av hans kvalitet, sier Wold til nitten.no.

Venter på VIF

Backen avsluttet søndag sin fjerde sesong i Finland med å tape bronsefinalen med KooKoo der han har vært kaptein. I begynnelsen av denne uken går flyttelasset tilbake til Oslo der en ny hverdag venter med samboer Silje Norendal og datteren Bianca.

- Sånn det er nå, blir det spill i Norge ja. Jeg skal spille hockey. Vi har kikket på hus i Oslo de siste årene, men det er først nå vi må bestemme oss, sier Bonsaksen.'

- De fleste regner vel kanskje med at du ender i Vålerenga?

- Ja, jeg skjønner det. Men det ikke alltid ting er så enkelt. Vi får se hva som skjer, det er ingenting som er klart. Jeg regner med det blir noen samtaler her og der nå som jeg kommer hjem denne uken. Jeg har ikke hatt noen offisiell prat med dem enda nå. Alle vet jeg skal hjem så da er det litt opp til dem.

- Det er ikke opplagt at det blir Vålerenga?

- Det er jo ikke sånn at det bare er å komme hjem, banke på døra der og si at jeg signerer og spiller her. Først og fremst må Vålerenga finne ut hva de vil og veien videre for dem.

Ny ledelse

Etter kvartfinale-exiten tidligere i vår ble det kjent at både trener Espen Knutsen og sportssjef Frikk Juell er ferdige på Jordal. På spørsmål om Bonsaksen ønsker å se hvem som tar over før han tar en avgjørelse, svarer han:

- Det er litt utskiftninger og mye som skjer på Jordal for tiden. Det er greit å høre tingenes tilstand og hva fremtidsplanene er selvfølgelig.

- Er du overrasket over at du ikke har fått noe tilbud fra gamleklubben?

- Det har jeg ingen formening om egentlig.

Det har ikke lyktes nitten.no å få en kommentar fra Vålerenga-ledelsen tirsdag. Bonsaksen brukte helgen på å tømme leiligheten i finske Kouvola rundt halvannen times kjøretur fra Helsinki. Nå gleder han seg mest til å treffe familien som dro hjem for to måneder siden.

- Jeg har faktisk vært i Finland og seks og en halv sesong nå. Det kommer alltid til å være en stor del av livet mitt, og da vi vant to år på rad er kanskje høydepunktet i karrieren min, sier Bonsaksen.

KooKoo-ledelsen spurte backen om mulighetene for å ta nok en sesong i Liiga tidligere i vinter, men Bonsaksen ønsket seg tilbake til Norge.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form