Lukk søk

NHL

June 25, 2024

«Bonsa» foran draften: - Deilig om vi får to nordmenn før første svenske!

JORDAL (nitten.no) Kan ikke bare én, men to nordmenn skrive norsk hockeyhistorie - og i tillegg bli valgt før første svenske i draften? Ja, tror Alexander Bonsaksen.

Foto: nitten.no

Tirsdag formiddag startet Stian Solberg og Michael Brandsegg-Nygård reisen mot Las Vegas og årets NHL-draft.

Natt til lørdag skal klubbene fra verdens beste liga plukke fritt blant verdens største hockeytalenter i den ikoniske gamblingbyen. Aldri tidligere har en nordmann blitt valgt i 1. runde.

Nå spår NHL-ekspertene og de ulike rankingene at begge de to norske 18-åringene vil skrive norsk ishockeyhistorie.

- Det har blitt høye forventninger! Vi håper jo at begge skal gå i 1. runde nå. Det hadde først og fremst vært veldig kult for dem, men også bra med tanke på å få norsk hockey på kartet. Forhåpentligvis kan det åpne dører for dem som kommer bak Solberg og Nygård, sier VIF-back og Viaplay-ekspert Alexander Bonsaksen til nitten.no.

La listen høyt

Michael Brandegg-Nygård meldte tidlig at han ønsket å bli historisk og så det som et klart mål å bli valgt allerede i 1. runde. Siden har også Stian Solbergs status økt enormt.

Den 18 år gamle backen hadde et fantastisk sluttspill for Vålerenga og fikk virkelig vist seg frem under VM i Praha.

- Jeg er mektig imponert over dem begge. Det sier jo sitt når vi aldri tidligere har hatt en nordmann i 1. runde. Vår bestemann gjennom tidene er ikke draftet. Patrick Thoresen ble ikke draftet. Det er ganske gjevt dette her, beskriver Bonsaksen.

- Skal man tro rankingen kan også begge bli valgt før første svenske?

- Tenk så deilig om vi får to nordmenn før første svenske! Vi blir alltid rakket ned på av svenskene og er alltid bak dem. Det vil være ekstra deilig.

Nerver?

Solberg og Brandsegg-Nygård fikk en liten forsmak på det som venter natt til lørdag under «NHL Scouting Combine» i Buffalo for tre uker siden.

Der måtte de to 18-åringene fra Oslo gjennom tøffe fysiske tester og krevende intervjurunder der representanter fra verdens beste klubber ønsket svar på det aller meste.

Lite overlates til tilfeldighetene i NHL.

- Jeg tror de kommer til å kose seg denne helgen. Og om man blir valgt i 1. runde, betyr ikke det at man er NHL-spiller. Man må gjøre jobben. De har begge vært flinke og det er tydelig at de har lagt en plan for å forberede seg på en proffkarriere, sier Bonsaksen.

Michael Brandsegg-Nygård har allerede signert for de svenske mesterne Skellefteå mens Stian Solberg valgte Färjestad. Selv om de skulle bli draftet, kan det fort bli SHL-spill til høsten.

- Planen er fort at de skal starte der, men man vet aldri. Det spørs hvem som plukker dem opp, hvor høyt de går og hva klubben ønsker.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form