Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 23, 2022

Blir trener for broren og sønnen i MS: - Uproblematisk

Før Marius Trygg takket ja til å ta over Manglerud Star, fikk han tommel opp fra både lillebror Mathias og sønnen Lucas.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Vålerenga-assistent Mats Trygg (46) får tvillingbror Marius som trenerkollega i boksen i Fjordkraft-ligaen fremover. 37-åringen er ny MS-trener og blir med det også sjefen til lillebror Mathias Trygg (36) og sønnen Lucas Loob Trygg (20).

- Det var litt som måtte på plass for å få det til, sier Marius Trygg til nitten.no noen dager før debuten som trener i det som også blir en meget viktig romjulsduell mot Grüner.

En av tingene som måtte avklares var at både Mathias og Lucas sa ja til å få henholdsvis bror og pappa som trener.

- Jeg skjønner det er spesielt, men føler samtidig at det ikke er noe problematisk så lenge det er avklart med klubben. Jeg hadde ikke gått inn som trener hvis ikke de i familien syntes det var en god idé. Det var avklart på forhånd og uproblematisk.

Ny sponsor

Klubbens fire importer var bare noen av de som forsvant da klubbledelsen tidligere i høst dro i håndbrekket grunnet manglende inntekter. Etter hvert forsvant også trenerduoen Roy Johansen og Morten Ask.

Løsningen fant MS-ledelsen i egne rekker der Trygg får med seg Martin Hansen. Tryggs arbeidsgiver Intunor Services AS, som er en del av ECIT-gruppen, går inn som sponsor og legger med det til rette for at 46-åringen kan kombinere sivil jobb og treneroppgavene ut sesongen.

- Jeg har hatt andre roller i klubben, jobbet som trener siden jeg ga meg for seks år siden, og har også vært ganske tett på laget. Det vi fikk til en fin avtale med arbeidsgiveren min, var det veldig ålreit, sier Trygg.

- Det er mye som har skjedd, men jeg kjenner klubben godt og har et stort hjerte for MS. Det er kanskje litt mer kontroll enn det man kan lese om til tider, og det er heller ikke alt som har kommet ut som stemmer. For øyeblikket virker det som man har kontroll. Så er dette i tillegg en mulighet for meg til å hjelpe til og ikke minst få kjenne på det å jobbe på øverste nivå. Det trigger meg.

Håper på sluttspill

Kun to poeng skiller nå fra Manglerud Star på den åttende og siste sluttspillplassen og ned til et stadig forbedret Ringerike. Trygg og MS innser at resten av sesongen blir en kamp for å berge plassen.

Dansk-canadiske Albert Adamsen er hentet inn som ny målvakt, men anstrengt økonomi og et lite spillermarked gjør spillerjakten vanskelig.

- Vi skjønner at dette blir en fight hele veien inn. Vi skal være realistiske. Ringerike har funnet formen og kommer til å plukke poeng, men vi må ha fokus på oss selv, forbedre oss og ikke tenke på at den og den kampen blir viktig. De unge spillerne må kanskje tre inn i litt andre roller enn de har hatt tidligere og ta noen steg. Oppgaven min som trener blir å gjøre dem så gode som mulig. Og selv om troppen er annerledes, er det fortsatt mye erfaring og hockey i denne gruppen som det er mulig å jobbe med.

Johansen og Ask ledet MS for siste gang mot gamleklubben Vålerenga 10. desember. To dager senere ble Trygg presentert som trener, og inn mot juleferien har han ledet øktene i «garasjen».

- Det har vært to veldig ålreite uker. Jeg føler det er fin stemning i troppen, og det har på en måte blitt en ny start etter alt som har skjedd. Det trenger ikke være så galt etter en litt vanskelig periode. Jeg gleder meg til romjulen, sier MS-sjefen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form