Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 3, 2024

Ble pappa i Finland midt i sluttspillet: - Jeg savner dem, så klart

JORDAL (nitten.no) VIFs semifinalehelt Mika Partanen har pendlet mellom Norge og Finland de siste ukene etter at datteren Ciara kom til verden midt i sluttspillet.

Foto: nitten.no

Etter at Vålerenga innledet sluttspillet med 7-1-seier mot Stjernen, dro Partanen tilbake til Finland. Mens lagkompisene gjorde jobben i Fredrikstad to dager senere, var 31-åringen fra Helsinki på plass på sykehuset der Ciara ble født.

- Det var «crazy»! Helt vilt. «Crazy» ting. Men jeg er så fornøyd, det var veldig fint, sier Partanen til nitten.no.

Etter at Stjernen var slått ut i kamp fem, fikk finnen noen dager fri for å være reise hjem og tilbringe noen dager med familien på ny.

- Kjæresten min bor der, men hun kommer kanskje hit. Det hadde vært fint, sier Vålerenga-spilleren mens han fleiper med lagkompis Jørgen Karterud som tilbyr seg å ta jobben som barnevakt.

Hjem etter sesongen

Partanen har spilt hockey i Finland, Canada og Sveits og er nå inne i sitt tredje år i Vålerenga. Når sesongen er over, reiser han igjen hjem til kjæresten og datteren.

- Jeg savner dem, så klart. Det er tøft. Men nå handler det om å gjøre jobben min her, sier finnen.

Det gjorde han virkelig tirsdag kveld da Vålerenga utlignet til 1-1 i semifinale-serien mot Stavanger Oilers. Midtveis i periode fire kom VIF to mot én og Partanen gikk på avslutning selv.

Henrik Holm reddet, returen traff Clifford Watsons skøyte og skled over streken.

- Jeg var ganske heldig, for å være ærlig! Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre og skuddet var dårlig, men den gikk inn. Den traff noe eller noe, en skøyte kanskje. Samme kan det være. Går den inn, går den inn, sier matchvinneren.

Takker «Tuben»

Stavanger Oilers vant første duell i vest mye takket være en sterk midtperiode som endte 4-0 og har totalt løsnet hele 83 skudd mot VIF-buret på de to semifinalene.

Partanen gir målvakt Tobias Johansen Breivold mye av æren for tirsdagens 2-1-seier.

- Vi ble bedre utover i kampen, forsvarte oss godt og «Tuben» var solid. Det var nøkkelen. Nå må vi spille 60 gode minutter der borte og håpe det holder. Det er store kamper hele veien nå, sier Partanen.

- Dette kan gå til sju kamper?

- De har et veldig godt lag. Man kan se hvorfor de har vunnet de siste årene, de spiller smart og godt. Vi må bare finne en måte å vinne disse kampene på.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form