Landslaget

May 22, 2022

Berget plassen - fikk bank av Sverige

Underveis i oppladningen til naboduellen mot Sverige fikk de norske landslagsguttene beskjeden: Latvia har snudd og plassen i A-puljen er sikret.

Om det påvirket prestasjonen mot svenskene vites ikke, men det var uansett en gledelig beskjed med tanke på det som skjedde på isen i første periode da britene igjen fikk frem norsk neglebiting.

Storbritannia sto med ett poeng mot Norges fem foran søndagens kamper, men britene ledet både 2-0 og 3-1 mot Latvia.

Med det utfallet kunne Brett Perlini og lagkompisene sendt nordmennene ned på jumboplassen med ett poeng mot Østerrike mandag dersom Norge endte uten poeng mot USA i VMs siste kamp tirsdag.

Latvisk jubel

Mye teori, men slik kan det ikke lenger ende da latvierne snudde. Rihards Bukarts utlignet til 3-3 før Andris Dzerins avgjorde i overtall sju minutter før slutt.

Dermed kunne Norge slippe ned skuldrene og spille uten press i naboduellen mot Sverige. Nå er det Storbritannia og Østerrike som gjør opp om å unngå sisteplassen i en ren nedrykksduell i Tampere mandag kveld.

Ett, to eller tre østerrikske poeng sender britene ned på nivå to.

Norge slet igjen med én spiller mindre på isen, slapp inn hele fire mål i undertall og røk til slutt hele 7-1 mot Sverige. Jacob Peterson sto for første periodes eneste scoring, men i midtperioden ble det tungt for de norske guttene.

Fire på ti

Fire mål i løpet av en timinuttersperiode ødela kampen totalt for Norge. Tobias Fladeby reduserte 44 sekunder ut i siste periode, men det ble kun et trøstemål.

Norge avslutter turneringen mot USA tirsdag og kan bli nummer fem, seks eller syv i puljen avhengig av resultatene i de siste kampene.