Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 1, 2023

Beholder importkvoten: - Signalene fra klubbene var entydige

Forbundsstyret har ønsket å redusere antall importer i de øverste divisjonene, men lyttet til klubbene som nå får benytte seks spillere som ikke har norsk pass også neste sesong.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Signalene fra klubbene var entydige. Da er det ikke noe mer prestisje i dette fra vår side enn at vi beholder kvoten, sier generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, til nitten.no.

Det kommer også frem av oversikten over reglementsendringer på forbundets hjemmeside. Antall importspillere forblir uforandret for femte sesong på rad.

- Klubbene i de to øverste divisjonene ønsket ikke å gå ned på antallet nå. Det ville vært umusikalsk av oss å trumfe gjennom noe klubbene ikke ønsker. Da får vi heller gjøre en ny vurdering etter hvert om noe endrer seg, sier Eide.

Uenige

Import-debatten er langt fra ny i norsk hockey. I fjor var det daværende forbundsstyret tydelige på at de ønsket den ytterligere planlagte reduksjonen til fem innført fra 2023/2024-sesongen forutsatt at ordningen ble evaluert.

- Samtlige klubber på toppnivå ønsket å beholde importkvoten?

- Det er det vi har fått tilbakemelding om fra Norsk Topphockey på vegne av deres medlemsklubber, sier Eide.

Nitten.no har gjennom en rekke artikler denne vinteren belyst ulike klubbers synspunkter på antall importer på øverste nivå.

Landslagssjef Tobias Johansson har uttalt til nitten.no at han støttet forslaget om å redusere antall importer, og la til at man også må se på om man kan kutte ytterligere.

- Jeg er veldig tydelig på at antall importer bør ned. Ligaen skal primært være for våre egne spillere, og min personlige mening er at vi legger for mye penger og istid hos importene. Med færre importer får norske spillere en bedre hverdag og mer istid, sa Johansson.

Stjernen-støtte

Fra sesongen 2019/2020 ble antall importer per lag i Fjordkraft-ligaen redusert fra sju til seks. Planen var å kutte ytterligere ned til fem fra og med sesongen 2021/2022 etter en evaluering, men pandemien utsatte tiltaket.

Stjernen er en av klubbene som har hatt stor suksess med sine importer de siste sesongene. Stjernen-sportssjef Darren Treloar har forklart nitten.no hvorfor han mener et tak på seks er mer enn nok.

Han fryktet ytterligere kutt ville gjøre forskjellen på de beste og svakeste i ligaen enda større.

- Det finnes en risiko for det. De med mest penger kommer til å få de beste norske spillerne. Det markedet kommer til å bli tøffere, og det er vanskelig allerede nå. Jeg vil ikke nevne lag, men det er fordel de med best økonomi. Det finnes flere som har penger i denne ligaen, mer penger enn oss, og det kan bli fordel dem.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form