Lukk søk

Internasjonal hockey

August 27, 2023

Babylykke og ny klubb for Heier: - En krevende sommer

Andreas Heier har hatt mer fokus på familieforøkelse enn klubbfremtiden i sommer, men er nå klar for nok et utenlandseventyr.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

I vår ble det kjent at Heier ikke fikk fornyet kontrakten med Pioneers Vorarlberg da østerrikerne må kutte i budsjettet og satser annerledes kommende sesong.

Først nå i slutten av august har 29-åringen fått avklart klubbfremtiden, men nøyaktig hvilket lag det er snakk om ønsker ikke Heier å si noe om.

- Det stemmer at det er signert. Det er en veldig spennende mulighet og jeg gleder meg veldig til å komme i gang i et nytt lag og bli kjent med nye lagkamerater, sier Heier til nitten.no.

Ble pappa

Heier har etter hvert opparbeidet seg solid rutine gjennom spille for Stjernen i flere perioder, MoDo, Pantern, Vålerenga og  Pioneers Vorarlberg i ICEHL.

- Hvordan har det vært å stå uten klubb hele sommeren?

- Det har vært en litt krevende sommer sånn sett, men samtidig ble jeg pappa for to uker siden. Det har også ført til at jeg ikke har stresset så mye med det. Jeg og samboeren min ønsket å få unna fødselen først og så fikk det å finne seg ny klubb komme i andre rekke.

Med fødsel 14. august og nysignert kontrakt har mye falt på plass for Heier på sensommeren der han også har byttet agent og fått hjelp av Patrick Gandolfi Hellman i Divent til å finne seg ny klubb.

- Jeg har hatt en veldig fin relasjon til tidligere agent og også fått veldig bra kontakt med Hellman i løpet av kort tid. Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang i ny klubb, forteller Heier.

Hjem til ny hall?

Fredrikstad-gutten har tilbragt sommeren hjemme i Fredrikstad der han har fått trene med gamleklubben Stjernen både fysisk og på is.

Samtidig har det vært snakk om en retur til norsk hockey, men Heier har hele veien vært tydelig på at han ønsker å fortsette utenlands.

- Var det noen gang aktuelt med Norge nå?

- Godt spørsmål. Vi har ikke søkt veldig aktivt i Norge, svarer Heier.

- Er tanken uansett å avslutte i Stjernen etter hvert?

- Jeg håper det er noen år til, da! Det er naturlig å tenke, men vi får se da. Jeg føler det er litt tidlig å tenke på. For klubben og byen håper jeg uansett at de får realisert Arena Fredrikstad om noen år. Det er viktig for klubbens eksistens i toppen av norsk hockey.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form