Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 21, 2024

Avviser gullsnakk: - Vi blir holdt i nakken hele tiden

JORDAL (nitten.no) Storhamar leder EHL med 14 poeng, men har fokus på Stjernen torsdag og ikke seriegullet klubben styrer mot.

Foto: nitten.no

- Det var deilig, det. Tre viktig poeng og en solid match, så det var gøy, sier Andreas Martinsen på overraskende beskjedent og «nedpå» vis etter 6-1-oppvisningen på Jordal.

- Dette var en maktdemonstrasjon?

- Ja, men dette er én kamp. Jeg har vært med på de før jeg der man får seg en i fleisen senere. Med tanke på seriegull var det viktig, vi har satt oss i en ganske bra situasjon, men må snøre igjen sekken. Det gjelder å ikke bli mett, sier en av isens giganter lørdag.

Han scoret selv 1-0-målet tidlig og leverte en lekker assist bak ryggen da Martin Rønnild smalt inn det viktige 3-1-målet. Med 4-0 i siste periode ble det til slutt en ydmykende kveld for Vålerenga på den utsolgte arenaen.

VIF og Oilers hjemme

Storhamar står nå med elleville 18 strake seirer. Forrige nederlag kom nettopp Jordal i starten av november, og avstanden ned til serietoeren er på hele 14 poeng.

Serielederne har også igjen både Stavanger Oilers og Vålerenga på hjemmebane. Likevel nekter Martinsen å snakke om seriegull:

- Vi blir holdt i nakken hele tiden. Og det er viktig det. Det er også derfor vi har klart å holde det gående så lenge. Vi har spillere her som har vært med på gode lag og vunnet før. De vet hva som kreves, sier 33-åringen.

- Dere må kollapse hvis dette skal gå galt?

- Ja, men det gjelder å beholde momentum videre, inn i sluttspillet og helt til vi står der og løfter «Bøtta» til slutt. Det er det som er målet.

Martinsen ble hentet til nettopp Vålerenga i januar i fjor i en sesong som endte med tredjeplass og tapt semifinale. Den tidligere NHL-spilleren dro så videre til Storhamar som nå ser ut til å snyte gamleklubben for en pokal.

- Ting går opp og ned. Vålerenga gjør så godt de kan og var litt uheldige på det første målet. Skuddet mitt gikk mellom bena på (Kalle) Ekelund, og jeg tror ikke «Tuben» så noe som helst. Det er ikke det hardeste skuddet jeg har skutt, men det ga oss en «boost». Vi var bunnsolide. Da er det tøft å møte oss.

Fokus på Stjernen

I Hamar Arbeiderblads «Rinkside» etter 6-1-seieren spurte reporter Bendik Havdal Eriksen om han nå kunne gratulere Petter Thoresen med seriegull. Det kunne han ikke.

- Det tror jeg ikke vi skal ha så fokus på. Det er en veldig lang sesong og vi har satt oss i en veldig fin situasjon, selvfølgelig, men vi må ha fokus på å gjøre en jobb fremover. Det blir vanskelig å ta oss igjen, men du får vente litt, svarte suksesstreneren.

Det Thoresen derimot gjerne snakket om var hvordan serielederne fremsto på en vanskelig bortebane i en toppkamp med stor prestisje der mye sto på spill.

- Kruttsterkt! Guttene lå riktig i banen hele tiden. Vi fikk noen utvisninger, og det var da de hadde trykk på oss, men disiplinen og lagmoralen er noe av det bedre jeg har vært borti.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form