Lukk søk

Landslaget

August 18, 2023

Avlyser all landslagsaktivitet ut 2023: - Ikke forberedt på dette i hele tatt

Underskuddet i Norges Ishockeyforbund får dramatiske konsekvenser for landslaget som må avlyse all aktivitet ut 2023.

Foto med tillatelse: Norges Ishockeyforbund

- Jeg tror alle som mottar såpass dårlige nyheter reagerer på en negativ måte. Jeg var ikke forberedt på dette i hele tatt, sier landslagssjef Tobias Johansson til nitten.no.

Onsdag fikk han den dramatiske beskjeden fra ledelsen i Norges Ishockeyforbund. Underskuddet på ni millioner som ikke skulle få konsekvenser for A-landslaget, rammer nå all aktivitet ut 2023.

Samlingen i november og desember avlyses, slik TV 2 meldte først fredag.

- Vi har hatt en fireårsplan vi ble tildelt for snart to år siden som vi har jobbet etter. Når får den en drastisk pause, sier Johansson til nitten.no.

Mister to samlinger

Svensken ledet Norge til ny kontrakt på A-nivå i mai med ti debutanter i troppen og rekke tunge forfall. Nå blir oppladningen til mesterskapet i Praha neste vår helt annerledes.

A-VM for U20-landslaget i desember blir den eneste landslagsaktiviteten ut året i tillegg til det pågående VM for kvinner i Kina.

- Dette er helt andre forutsetninger enn du ble forespeilet, Johansson?

- Ja.

- Et landslag som ikke kan samles og trene - det er dramatisk?

- Det er jo ikke bra. Jeg syns vi var på rett vei med vårt landslagsprogram og følte vi hadde bygget opp en tillit inn mot de norske miljøene. Det kan snu.

- En håpløs situasjon?

- Hva skal jeg svare på det? Jeg har vel ikke noe offisielt svar på det. Men det er ikke bra at vi ikke kan ha samlinger. Å miste to uker er frustrerende. Jobben min i høst blir å reise rundt å se kamper og treffe så mange spillere som mulig.

Johansson har de siste dagene hatt fokus på å gjennomføre samtaler med trenere og ledere på de yngre landslagene som også rammes av kuttene. Nå venter dialog med landslagsspillere og norske klubber.

Gir seg ikke

Den svenske landslagssjefen hadde planer både om å se nærmere på nye spillere, bygge videre på et positivt VM og utvikle spillestilen inn mot jul. Nå settes alle planer på vent.

- Det påvirker helt klart. Hvor mye er umulig å uttale seg om, men jeg har vært tydelig siden dag én at hvert landslagsdøgn er viktig for våre spillere. Mister man dager, påvirker det. Hvor mye vet vi ikke før i mai.

- Har du selv vurdert å slutte som en følge av dette?

- Nei.

- Føler du deg lurt på noe vis?

- Nei, absolutt ikke. Det er som det er. Jeg tenker ikke på så mye annet enn å se fremover og jobber under de forutsetningene jeg blir tildelt.

Johansson sier han har fått beskjed om at grepene som tas nå skal bidra til et 2024 blir et så normalt landslagsår som mulig.

- Går det en grense for hvor mye man kan spare og samtidig forvente å være en A-nasjon?

- Vi er en A-nasjon takket være god spillerutvikling og en god modell i Norge der vi produserer spillere på nivået som kreves. Men det er så klart alltid en balanse mellom forutsetninger og ambisjon.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form